註冊 登入

[機種討論] HTC 10 集中討論區 (3)

引用:
原帖由 yiukalun 於 2017-9-6 12:37 AM 發表

部 10 仔用左一年鬆 d,電量去到 4x% 就自己熄機。成日係街熄,唔插電係著唔番.

有有人成功換過電池? 台灣網話出面換過電部機會唔少問題因爲接線太復雜。

而家d 機都係得年幾貨仔。即係個個月要幾百蚊留 ...
岩呀我部副機mate 9 專打機,用左半年。唔打機都去電去得好快。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yiukalun 於 2017-9-6 12:37 AM 發表

部 10 仔用左一年鬆 d,電量去到 4x% 就自己熄機。成日係街熄,唔插電係著唔番.

有有人成功換過電池? 台灣網話出面換過電部機會唔少問題因爲接線太復雜。

而家d 機都係得年幾貨仔。即係個個月要幾百蚊留 ...
我個情況同你一樣, 我趁仲有一個月保養奕10仔去HTC整. 佢地免費同我換電池, 但係話電池未返貨, 依家等左超過一個月都仲未垮o返部機, 真係癡媽根!

引用:
原帖由 leanhk 於 2017-9-6 11:58 AM 發表

我個情況同你一樣, 我趁仲有一個月保養攞部10仔去HTC整. 佢地免費同我換電池, 但係話電池未返貨, 依家等左超過一個月都仲未攞得返部機, 真係癡媽根!
到宜家仲未攞,我到18年10月完保。會吾會冇電換咖。

引用:
原帖由 ken2999 於 2017-9-6 01:51 PM 發表

到宜家仲未哄A我到18年10月完保。會吾會冇電換咖。
佢保到你 2018 10月, 就一定要有零件幫你換. 好慘, 我唔知仲要等幾耐
By the way, 10仔內部既零件佈局係好複雜 (你去 YouTube search "JerryRigEverything + HTC 10") 睇就知, 所以唔好比出面整

回覆 引用 TOP

玩2d game 會lag有無解救方法

支持孖寶@@"

回覆 引用 TOP

我自己部10仔都係前一排去到3X%會自動不斷REBOOT 同無哂SETTING.......好彩重有原廠保,但係整左差唔多一個半月先番部機.....CS話粒電要係台灣訂,要4個星期先番同安排人搞喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ken2999 於 2017-9-6 01:51 PM 發表

到宜家仲未哄A我到18年10月完保。會吾會冇電換咖。
8月4號整機換電池, 我今日再打去 hotline 話電池 9月20號批電池先到貨. 癡能線成兩個月先可以垮o返部機

引用:
原帖由 leanhk 於 2017-9-12 02:27 PM 發表

8月4號整機換電池, 我今日再打去 hotline 話電池 9月20號批電池先到貨. 癡能線成兩個月先可以攞得返部機
有冇借機啊?

分分鐘坐船過嚟。打風所以啲時間要耐的。

感覺上好少人用HTC,

惗住等保養就完先拎上去。換電。

引用:
原帖由 ken2999 於 2017-9-12 02:55 PM 發表

有冇借機啊?

感覺上好少人用HTC,

其實無一間公司會唔用船…其實講真HTC保養算AN廠最好。

熱門搜尋: 身體檢查 耳環 眼部護理 證婚 ring 西裝訂造 wedding

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ken2999 於 2017-9-12 02:55 PM 發表

有冇借機啊?

感覺上好少人用HTC,

有得借機, 但部機好舊款, 行 Android 4.4

引用:
原帖由 leanhk 於 2017-9-12 06:44 PM 發表

有得借機, 但部機好舊款, 行 Android 4.4
我有個朋友去旅行時部 U11 跌崩咗個 mon 上角,因有買旅遊保險,攞去換 mon 費用$1850,要等成個月,都借咗部 M9 用

回覆 引用 TOP

想問下百老匯或衛訊仲有無10仔現貨?同埋大約咩價位?上網睇之前最平賣到2500好抵

熱門搜尋: 助聽器 腰背痛
引用:
原帖由 scoutscript2016 於 2017-9-13 02:51 PM 發表

想問下百老匯或衛訊仲有無10仔現貨?同埋大約咩價位?上網睇之前最平賣到2500好抵
打去衛x、百xx問答案,應該快過喺度問

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leanhk 於 2017-9-12 02:27 PM 發表

8月4號整機換電池, 我今日再打去 hotline 話電池 9月20號批電池先到貨. 癡能線成兩個月先可以垮o返部機
二個月太耐,唔掂,又唔係新出機

回覆 引用 TOP

有冇人知道HTC 10 同 UU support 唔 support Wi-Fi beamforming 同 mu-mimo?  

想換個好D router ,希望有好d 接收,但是如果client side 唔 support 呢d 新technology可能都無乜大用。

謝謝!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。