註冊 登錄

AIRSIM 無國界上網卡

昨天喺內地用Airsim,坦白講不太滿意。
可能係中国移动本身嘅問題,當入到室內,就會跌落E,甚至無信號;另喺銀河墓園嘅空曠地方,可能人多,又係E;而且落咗E後就好難上返3G,甚至4G;但我另一部機用中国联通嘅4G,駁埋VPN都好鬼順暢,無跌過落3G或以下。
如果佢喺內地可行联通就好好多喇

下次會拎去外國再試試的。

熱門搜尋: 銀行 破產申請 旅遊保險
返工別發呆,放工別發呆!
引用:
原帖由 intonation 於 2017-4-24 12:59 AM 發表

我未去過台中,只去過台北同高雄…
請問知唔知其他網絡例如大哥大、中華電信,喺同一段路會唔會收足,甚至 4G 都得?
臺中其實手機臺間間接收都好麻麻。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2017-4-24 08:06 AM 發表
昨天喺內地用Airsim,坦白講不太滿意。
可能係中国移动本身嘅問題,當入到室內,就會跌落E,甚至無信號;另喺銀河墓園嘅空曠地方,可能人多,又係E;而且落咗E後就好難上 ...
其實唔関佢事,移動用TD入室內好小地方收到,戶外有時佢揾唔到網絡又轉去E。聯通仲可以3G,不過一般速度好慢。我因為有兩個臺香港月費卡,已經試了好幾次。

引用:
原帖由 Priv 於 24-4-2017 10:48 發表

其實唔関佢事,移動用TD入室內好小地方收到,戶外有時佢揾唔到網絡又轉去E。聯通仲可以3G,不過一般速度好慢。我因為有兩個臺香港月費卡,已經試了好幾次。
所以我會認為係移动嘅問題多於AirSim嘅問題就係咁解,始終依個係TD-LTE嘅先天不足,後天嘅移动又未投到FDD-LTE(據聞這會投)。
現階段我仍然希望AIRSIM可以加入联通嘅網絡,咁就肯定無敵喇

返工別發呆,放工別發呆!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Priv 於 2017-4-24 10:45 發表

臺中其實手機臺間間接收都好麻麻。
今次台星算係咁
只係坐高鐵就唔得

む退役車特集第五回め時代·終結
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25770135

回覆 引用 TOP

想問下有冇人用過新加坡+印尼個plan~
https://www.airsim.com.hk/package_si
因為黎緊咁岩會一次過去依個地方~有啲驚用唔到~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Priv 於 2017-4-12 10:08 AM 發表

PM唔到你

C兄,由佢撐
我昨天已經同佢地補飛
寄多50張俾我送去俾朋友同客,如果有C兄想要要可以PM我.

熱門搜尋: lipstick 整容 豐胸療程 mascara 化妝品
引用:
原帖由 kennycarfield 於 2017-4-26 02:23 PM 發表
各位,因為哩個月我自己工作好忙
如果各位C兄未收到卡麻煩等一等。

[quote]原帖由 Priv 於 2017-4-26 02:26 PM 發表
C兄我想要2張airsim,但發唔到PM

回覆 引用 TOP

C兄,我想要2張airsim,但發唔到PM

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]
發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。