註冊 登入

用左智能手機10年,今年終於投共!

本主題由 辟易 於 2017-11-15 09:20 PM 移動
引用:
原帖由 POST76 於 2017/11/15 11:44 發表

由iPhone轉S7 edge,再轉P9+用左接近兩年,只可以講用過先知好用,未用過又盲反個啲一啲都不切實際,買個時係貪佢有Leica認正,真心講影相非常岩自己心意,朋友見到share既相問返用咩手機個個都覺得驚訝, ...
但是, 我使用上比較過。 最好係LG G5, V20 & V30拍攝&自拍。 功能最方便易用。 效果最好

「家人用緊Mate9,P9」

問大家, 華為好用之處是甚麼?

N月前, 我出過有關華為的POST
http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26906852

個人簽名: 黃金工程 (256 字節以內)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kk246hk 於 2017-11-15 05:08 PM 發表

師兄我都係用咗泡菜機多年, 但係質素越嚟越衰, 價錢亦越來越貴,早幾個月前我都好似你咁已經投共買了mate9, 現在開心使用中, 共勉之
我的觀感是:
韓機無論外型和操作方式都極之唔就手

引用:
原帖由 黃金工程 於 2017/11/16 00:26 發表

我的觀感是:
韓機無論外型和操作方式都極之唔就手
LG 介面最好。 很多quick access 可以設定。

引用:
原帖由 esprithk 於 2017-11-16 12:45 AM 發表

LG 介面最好。 很多quick access 可以設定。
試過一款型號, 佢連"下面"3粒掣都沒有,
要自行由下面拉出來, 真係費時失事。

佢仲要將大細聲按扭設計在機背, 即係好難安裝機背的殼,
除非機背的殼在背後穿一個孔, 然後連開關掣也不知在甚麼地方,
總之就是令你看不見...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2017-11-15 11:47 PM 發表

但是, 我使用上比較過。 最好係LG G5, V20 & V30拍攝&自拍。 功能最方便易用。 效果最好

「家人用緊Mate9,P9」
如果講機型計,G5真係輸晒,造工駁口位又差,LG銷量跌得最差就係呢代。
V10同V20確實唔錯,可憎既係太重又大部,好似我返工著西褲,根本個褲袋袋完會突出黎,同墜晒落黎。
講影相個人口味唔同,但我可以講大家不相百仲。
唯一LG win硬既就下聽歌,手機黎講,除左onkyo個部無人可以勁過佢。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billy0805 於 2017-11-15 10:59 PM 發表

冇諗過分享吓10年手機進他會變成政治爭拗,仲畀人搬左去水區。
純以科技立論,我由pocket pc 年代買hp,到出第一代iphone, 轉眼十多年,見証好多科技革新,包括:1. 由56k撥號上網到依家100M光纖2. 由windows 95用到 ...
你自己檢討下,
講投共呢個敏感字眼,
點會冇政治爭拗?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 KHH7711 於 2017-11-15 05:09 PM 發表

點解唔認中リH唔用得中文?新加坡都用中文啦....
半個南美洲都用葡萄牙文,唔通當地人又係葡萄牙人?

引用:
原帖由 小黑fans 於 2017-11-16 11:53 AM 發表

咁所以就算有啲人唔想認係中国人,都唔可以叫人唔用中文。

我真係睇唔過咁愛国粉冇邏輯嘅反駁。

熱門搜尋: 帆布袋 鑽石 韓國時裝 crystal

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 billy0805 於 10-11-2017 10:34 PM 發表

由iphone 開始(當年喺美國$400美金買,仲要去先達畀錢買sim 貼解鎖)
然後順序係iphone 3Gs, samsung s2, note 2 再 s6 edge.
10年,終於投共,華為mate 10, 開心使用中,買iphone x 繼續自high 吧!
你標題有d問題, 意思搞到好似投共就唔係叫智能手機, 只有美國/ 韓國品牌先叫智能手機咁

爭取安樂死
唯一不能放在左腳上的東西, 就只有左腳 =.="

足球與籃球是人類歷史上最偉大的發明
我需要的只是一個籃球 & 未知

先集中恢復, 操練, 休息, 周而復始, 再重新上路
真係好反覆, 好辛苦 =.=" 需要靜養

回覆 引用 TOP

今天新聞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小黑fans 於 2017-11-16 11:53 AM 發表

佢地以前想做葡萄牙人。不過當時葡萄牙唔肯收佢地。去睇吓歷史啦。

熱門搜尋: 醫療保險 割包皮 更年期 醫療用品 腰背痛 針灸

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小黑fans 於 2017/11/16 11:53 發表

南美洲只有巴西是說葡萄牙語。 其他是西班牙語

回覆 引用 TOP

用緊小米

熱門搜尋: liposuction 豐胸療程 保濕 豐胸 整容 eye

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。