註冊 登入

請問用iPhone系唔系真的不會lag 機?

本主題由 makfrederick 於 2018-2-15 03:38 PM 移動
引用:
原帖由 i553041 於 2018-2-15 02:22 PM 發表

要,麻煩好似我咁喺香討cap片出嚟打啲字比較下...

你果條片我根本就唔覺得lag,都唔知lag啲乜?

我lag嘅定義係反應延遲至少1秒以上就叫lag啦...

某位師兄真係講得啱,入親& ...
lag就係lag,我條片已經有地方lag左接近1秒,你不要扮睇唔到。
我有iphone同android新舊機,已經比較,
絕對有資格講note8真的好太多。

你話android唔好,麻煩你拎部同價位android比較左先,如果無嘅,有咩資格說android唔好?

引用:
原帖由 facetoface一些 於 2018-2-15 01:47 PM 發表

有人話iphone唔lag呀嘛,咪證明比佢睇係lag囉,證明左又要死撐。

唔洗講,已換入note8,暢快無比,真心好用,我有片證明我已轉note8,要不要看?
咁又算唔算lag?咁都lag就真係要見識下note 8點順法啦...

麻煩up條note 8片上嚟好似我咁喺香討上下碌,同埋回帖打下字,比較下嘛!

(我up上嚟嘅片係用6SP,屏幕錄制錄影的)

引用:
原帖由 facetoface一些 於 2018-2-15 02:39 PM 發表

lag就係lag,我條片已經有地方lag左接近1秒,你不要扮睇唔到。
我有iphone同android新舊機,已經比較,
絕對有資格講note8真的好太多。

你話android唔好,麻煩你拎部同價位android比較左先,如果無嘅,有咩 ...
我從來無主動講過android唔好,你果1秒我真係睇唔到,邊度?唔係扮,堅睇唔到!

唔係話有note8嘅片睇咩?喺條片度打下字啦唔該!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 i553041 於 2018-2-15 02:42 PM 發表

咁又算唔算lag?咁都lag就真係要見識下note 8點順法啦...

麻煩up條note 8片上嚟好似我咁喺香討上下碌,同埋回帖打下字,比較下嘛!

(我up上嚟嘅片係用6SP,屏幕錄制錄影的)

影片
你連android機都無,學乜人比較?
唔該你買部note8玩玩先,再講野

我手上就有iphone同note8,我已經話你聽iphone行好多app都會lag,千真萬確的事實,而令我改用note8,呢個亦係事實,希望你面對!

引用:
原帖由 facetoface一些 於 2018-2-15 02:46 PM 發表

你連android機都無,學乜人比較?
唔該你買部note8玩玩先,再講野

我手上就有iphone同note8,我已經話你聽iphone行好多app都會lag,千真萬確的事實,而令我改用note8,呢個亦係事實,希望你面對!
呢句係你講,唔係我迫你講架:「我有片證明我已轉note8,要不要看?」,我話要睇,但你講咗幾個PO都貼唔到出嚟,咁你話up片上嚟,我梗係想同我部X,6SP比較下架啦,唔使比較其他,剩係比較香討就得,上下碌,打下字比較下啫!

咁都放唔到出嚟?但又講到天花亂墜!

你連果1秒喺邊個位lag你都未講啦,喺邊個位啫?我真係睇唔到喎!

同埋我唔係無android,只係我唔會花6-7千蚊買部android啫!

唔使為咗喺香討度上下碌,打下字做比較,就要特登要走去買部note 8呀嘛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Note888 於 2018-2-12 08:11 PM 發表

我好肯定話你知
iPhone 4咩都無裝你試吓去打字,睇吓會點
你用部note , S3直頭用唔到添啦

回覆 引用 TOP

Iphone 真係好順

熱門搜尋: 補習社 bba 情緒病 興趣班 tutor

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 facetoface一些 於 2018-2-14 05:43 PM 發表

改左用note8,真心流暢不差
我和我家人也用過 Samsung Android ... 新机超快,用用吓吾洗一年一定 lag! 慢到有電話入等到對方收線都未聽到。
轉用了iPhone 后好開心,但iPhone 7 開始 (包括佢d電腦把所有USB, SD card, power ... 移走) ... 完全覺得Apple 當用家系儍的。把所有方便用家的東西拿走,要番以前方便請另外加錢。
電腦己換 Surface Pro. 吾會再買iPad! 等有電話系統可取代iPhone! Android 真心比較難用... setting 大多。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。