[apps交流] 請問師兄怎樣將公眾假期,擺入曰曆

請問師兄怎樣將公眾假期,擺入曰曆 E-mail 此主題給朋友

請問怎樣將香港公眾假期加入曰曆堙H

Google日曆>日曆設定>瀏覽趣味日曆>香港假日

Samsung GALAXY Note II LTE + MacBook Air

--
買唔買Nexus 7?

引用:
原帖由 新力愛蠟鴨 於 2011-12-15 09:31 PM 發表
Google日曆>日曆設定>瀏覽趣味日曆>香港假日
唔好意思 白痴問題

google日曆係邊度搵出黎?

[img]http://g.bf3stats.com/ps3/BbGFb32P/matthew_yin.png[img]

用你部電腦上google.com, 係最頂果行野到 禁 更多--> 日曆

都係唔得既 c兄...

[img]http://g.bf3stats.com/ps3/BbGFb32P/matthew_yin.png[img]

Google日曆>其他日曆 >瀏覽趣味日曆>香港假日

各位師兄,唔知你哋有冇同樣情況?:smile_41:

我用 Jorte ,之前將香港假期加入個日歷後,點知佢哋搞錯咗個農曆新年至舊歷二月份!搞到農歷新年期期係二月二十二日至廿四號…

有冇方法搞返掂呢?

請問唔想 up 去google ,  有乜其他方法?

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

Google 日曆是最方便了, 因為你都要用 gmail 去登記你的 Android phone.....
而且可以同步 Email 及 日曆的約會呢~~
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2011-12-19 02:08 PM 發表
請問唔想 up 去google ,  有乜其他方法?

引用:
原帖由 daudau0815 於 2011-12-21 02:38 PM 發表
Google 日曆是最方便了, 因為你都要用 gmail 去登記你的 Android phone.....
而且可以同步 Email 及 日曆的約會呢~~
日曆黎講.....個人覺得 sync 黎 sycn 去 幾煩下......
我prefer  mobile <--> pc 既outlook,  夠簡單 呢  ,  apps 可以做到

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

thank you very much

點解唔得?
在GMAIL看到日曆已經加咗公眾假期,但同步後電話依然看唔到...
究竟邊到有問題?

同步左都係係電話都睇唔到

引用:
原帖由 DNA_HK 於 2011-12-27 10:01 PM 發表
已經加咗公眾假期,但同步後電話依然看唔到

me too!!!!!!!!!!!!!! Why?
電話google calendar應該有個`要顯示的日歷'ge option,入去剔番香港公眾假期就應該得..

伸延閱讀
 42 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。