[專題資訊] 分享N7105 Root機+CWM,更新N7105XXDMB6 Deodexed Rom V1.0

引用:
原帖由 Black-Ice 於 2012-11-23 14:12 發表

樓主,請問有無透明天氣既檔案提供
冇丫,不過我見過m01有

王菀之?佢傻0架!你唔好比佢嗰外表呃咗啊^_^
PS3 V4.30 自製系統
Xbox360 16197 脈衝自製系統
Note2 Lte Deodexed Rom V1.1

原來Note2 LTE,靜系Backup /efs folder系冇作用,原因系入面已經冇咗nv_data.bin,就算還原返efs都救唔返imei

睇咗XDA噶S3 LTE backup IMEI噶方法,適用於Note2 LTE

1.安裝QPST,下載 http://d-h.st/8vN
2.電腦端有裝Kies,即系要有驅動程式,可以認到部電話
3.電話入面輸入*#7284#
4.系彈出個個畫面選擇Qualcomm USB Settings
5.入到去選擇RNDIS + DM + MODEM,然後按OK,再用返回鍵退出
6.電話連接電腦,等佢安裝驅動程式完成
7.開始-》QPST-》QPST Configuration》Ports》Add New Port,你會見到一個COM後面寫住USB/QC Diagnostic,選擇佢,跟住next,然後關閉
8.開始-》QPST-》Software Download》Backup》Port選擇你頭先Set咗個個COM,QCN File選擇你要儲存噶地方同名稱,我打咗IMEI.qcn
9.按Start開始,Backup完會有一個.qcn個檔案,大約266kb咁大

還原個陣,開始-》QPST-》Software Download》Restore》Port選擇你Set咗個個COM,QCN File選擇你Backup咗個個.qcn檔案,按Start即可還原IMEI

當一切搞完之後,要還原返USB狀態,所以要系電話入面輸入*#7284#,選擇Qualcomm USB Settings,再揀返MTP + ADB,然後OK,再按返回掣退出即可

CWM 裝左BEATS 個ZIP,但點解EQ無得揀...

引用:
原帖由 蕉糖 於 2012-11-23 19:50 發表
CWM 裝左BEATS 個ZIP,但點解EQ無得揀...
BEATS 個ZIP根本就唔包EQ

引導錯左你應該係CWM裝左BEATS.ZIP但係點SET黎用??同埋係EQ都冇出現BEATS個圖d樣
引用:
原帖由 deadman12 於 2012-11-23 08:08 PM 發表

BEATS 個ZIP根本就唔包EQ

沒有新個個圖片庫,只有一個原身的圖片庫,開就沒問題。

引用:
原帖由 kkwong0915 於 2012-11-23 20:14 發表
沒有新個個圖片庫,只有一個原身的圖片庫,開就沒問題。
點解會咗噶?要配合新個個圖片庫先用到架bor...左上角相片中間有圖案個兩張相就系用Photosphere影完之後,新圖片庫會自動處理過變成實景相片

引用:
原帖由 蕉糖 於 2012-11-23 20:12 發表
引導錯左你應該係CWM裝左BEATS.ZIP但係點SET黎用??同埋係EQ都冇出現BEATS個圖d樣
佢系直接替換咗lib,用Equalizer嚟調用,唔會圖案有顯示

引用:
原帖由 wondersky 於 2012-11-22 12:44 發表
我原本刷Stock+15 toogles, 冇問題好好
再刷1.0ROM都冇問題, 不過唔係太鐘意果個Motomoto00 Theme
但我又想用15 toogles
今次直接刷1.1ROM係咁閃屏, 閃到眼都花, 仲會失敗埋....
都唔知咩事

希望下次分開15 t ...
因為如果裝咗15 toggles,Stock Theme會變樣,之前好多人反映唔想要Stock + 15 toggles,所以我先咁整,你想要裝15 toggle可以去xda單獨裝

刷N7105ZHALJ4 deodexed Rom V1.1
跟著刷Android 4.1 to Android 4.2 Stable Working photosphere.zip
之後係Play商店下左三個遊戲,有兩個開唔到,其中一個出錯誤︰An abnormal use of device has been detected. The service is no longer available on the device. 另一個load左一陣就話XXXgame已停止。
唔之會唔會我選左 Perseus Kernel alpha26.1版關係?

引用:
原帖由 mingjkli 於 2012-11-23 22:30 發表
刷N7105ZHALJ4 deodexed Rom V1.1
跟著刷Android 4.1 to Android 4.2 Stable Working photosphere.zip
之後係Play商店下左三個遊戲,有兩個開唔到,其中一個出錯誤︰An abnormal use of device has been detected. ...
唔關事,邊3個遊戲,我試下

有冇拉下之後既通知欄透明既ZIP???搵左好耐都冇 可否提供

引用:
原帖由 蕉糖 於 2012-11-23 23:03 發表
有冇拉下之後既通知欄透明既ZIP???搵左好耐都冇 可否提供
m01有。。。。。。

THX搵到了...真難搵

引用:
原帖由 deadman12 於 2012-11-23 10:55 PM 發表

唔關事,邊3個遊戲,我試下
只試左兩個唔得,第三個行到!
1. LINE POP
2. NES TOPGUN-BEST (中東戰爭)

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。