註冊 登入

[專題資訊] 分享N7105 Root機+CWM,更新N7105XXDMB6 Deodexed Rom V1.0

其實我每次root機都只係為左用titanium backup同埋block ad,唔root有冇計??同埋有reset counter方法未????

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 forweb111 於 2012-10-28 09:21 PM 發表

其實我想問 root 同 唔root 係唔係真係玩少好多野?
有無例子或 app 係唔root 唔得, 因為太好用??
真的無其它代用 app??
因本人是新手, 想一早 root 左佢, 以免將來成部機都 build up 晒先root....
Root咗多D apps可用如block ad, 鈦backup等,同埋鏟走不必要的內置Samsung 程式。

回覆 引用 TOP

我還未入手,但買機後必root,謝謝師兄

回覆 引用 TOP

相要港n7105ron

可否用樓主的Backup ron 用

回覆 引用 TOP

我都想要個Back up rom><

熱門搜尋: 永久脫毛 頭髮 防脫髮洗頭水

回覆 引用 TOP

出左啦,我救你啦

附件

2012-10-29 04:36 PM

2012-10-29 04:36 PM

回覆 引用 TOP

德版啱用嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 快刀洪吉童 於 2012-10-29 16:36 發表

出左啦,我救你啦
用其他地區噶Stock Rom有機會信號變差

回覆 引用 TOP

有需要unroot攞機去保養/換機噶,已更新unroot方法。。。。。。。。。。。。

回覆 引用 TOP

師兄俾個

回覆 引用 TOP

mobile odin pro 係手機用定PC? 可否講多啲啲
THANKS CHING

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andrewcpy 於 2012-10-29 20:53 發表

mobile odin pro 係手機用定PC? 可否講多啲啲
THANKS CHING
系手機App,要比錢買,不過可以系網上搵到,例如coolapk網個D

回覆 引用 TOP

回覆 53# 的帖子

用住等港rom

回覆 引用 TOP

已得到最新原廠Rom N7105ZHALJ4完整版,頂post提供下載地址。。。。。

回覆 引用 TOP

請問如何刷你提供的港版rom, 解壓後有2個file, 一個dll,一個md5, 是用odin定cwm刷?要否wipe?
thanks.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。