[其他品牌] 有無人用過 iTouch 手機?

有無人用過 iTouch 手機? E-mail 此主題給朋友

呢個牌子係山寨機定國產機呢?

另外質數如何?

人一生匆匆三數十年  莫怨當年輕輕錯失機會萬片
要若回頭未必可再遇見 你的往年未必勝目前
大家舉杯痛飲 大家一再互勉 期望你我運氣轉變

余於股壇數十載,未嘗見一真正鸁者,智者應知此乃一處永無贏家之戰場,取勝唯一法……「及早離去」!

其實價錢同規格(功能)睇到一半

仲有部機好多時都搵吾到佢自己個品牌名

咁樣我或者考慮下聯想呢個牌子
我見到報紙話聯想有個MODEL有開倉價,1500左右

余於股壇數十載,未嘗見一真正鸁者,智者應知此乃一處永無贏家之戰場,取勝唯一法……「及早離去」!

此個「品牌」應該是山寨,本人亦找不到其官網。另外,本人這手機亦正是iTouch,最令人討厭是apps不能轉往SD card及內置記憶體只有2GB。還有,其拍攝質素則有所不足。幸好,它便宜及其他的基本功能勉强ok

別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿。

引用:
原帖由 tkd_giantkiller 於 2012-12-8 04:48 PM 發表
此個「品牌」應該是山寨,本人亦找不到其官網。另外,本人這手機亦正是iTouch,最令人討厭是apps不能轉往SD card及內置記憶體只有2GB。還有,其拍攝質素則有所不足。幸好,它便宜及其他的基本功能勉强ok

...
如果係Android 4.0.4或以上的話,app的而且確係唔能夠轉落去memory card,唔關i-touch事喎!

引用:
原帖由 tkd_giantkiller 於 2012-12-8 04:48 PM 發表

...
2GB係咪大約可容納 百幾個APPS咁上下

引用:
原帖由 fm948 於 2012-12-8 19:53 發表

如果係Android 4.0.4或以上的話,app的而且確係唔能夠轉落去memory card,唔關i-touch事喎!
我正在用Note HD,版本是Android 4.0.3。4.0.4的不能將apps移往SD Card?

引用:
原帖由 靜如水 於 2012-12-8 20:23 發表

2GB係咪大約可容納 百幾個APPS咁上下
幸好我不是用手機打什麼Assassin's Creed之類的game。不然的話,這邊300mb,那邊500mb download足以將內置空間填滿......

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。