電話上唔到網

電話上唔到網 E-mail 此主題給朋友

我用緊iphone 4, 係3既無限上網 plan.  今日7點幾8點開始上唔到網 (check email都唔得).
會唔會係因此我既quota用到滿(我知雖然話係無限上網, 但其實都有count 住), 所以3暫停唔俾我用呢 ?
個訊號係無問題, 打電話都ok, 係上唔到網囉....

用無限PLAN吾洗COUNT,COUNT嚟做咩?
3PK 既3G係咁架,吾係佢停你,係佢冇心冇力揸.
吾用吾知佢PK,用落咪知佢咁PK囉

引用:
原帖由 理怒眉 於 2013-3-5 02:34 PM 發表
用無限PLAN吾洗COUNT,COUNT嚟做咩?
3PK 既3G係咁架,吾係佢停你,係佢冇心冇力揸.
吾用吾知佢PK,用落咪知佢咁PK囉
咁即係3依家停咗我既上網 network 唔係呀 !

引用:
原帖由 pang_0730 於 2013-3-5 02:40 PM 發表

咁即係3依家停咗我既上網 network 唔係呀 !
no 你係用無限plan why會停你?
係3pk既3g上網太差.

引用:
原帖由 理怒眉 於 2013-3-5 02:51 PM 發表

no 你係用無限plan why會停你?
係3pk既3g上網太差.
其實早排都試過一次, 又係一朝早停我, 到當日唔知幾點又用得返(好似半日),
但今日到依家都未用到....  如果用唔到係因為維修or其他原因都ok, 但佢無通知我囉, 唉 !

引用:
原帖由 pang_0730 於 2013-3-5 02:56 PM 發表

其實早排都試過一次, 又係一朝早停我, 到當日唔知幾點又用得返(好似半日),
但今日到依家都未用到....  如果用唔到係因為維修or其他原因都ok, 但佢無通知我囉, 唉 !
我之前中咗佢個DATA連3g手指上網PLAN既大伏, 正垃圾台

永世BLACKLIST佢

引用:
原帖由 理怒眉 於 2013-3-5 03:03 PM 發表

我之前中咗佢個DATA連3g手指上網PLAN既大伏, 正垃圾台

永世BLACKLIST佢
我仲簽咗2年約, 呀.......!    其實一直都用緊3, 點都忍受到,但今次好過份囉 !

引用:
原帖由 pang_0730 於 2013-3-5 03:27 PM 發表

我仲簽咗2年約, 呀.......!    其實一直都用緊3, 點都忍受到,但今次好過份囉 !
果次中伏都係公司卡(剛剛轉用3PK既3G)害我,當時住村屋冇固網上網,咪諗著用3G手指上,
張公司卡在家收到爆以為佢上網好啦(當時冇用3G手機去試佢= = 奶咗嘢).
出咗隻3G手指返屋企上網用.....佢係有wcdma 訊號2-3格, 但等好耐至LOAD到網頁,大部份時間都上吾到.
同廢既冇咩分別.

未必係網絡商問題,自己問題或電話問題都有可能。昨晚我上網完全冇問題,但原來電話係打唔入既,唔知幾時開始,可能都已一段時間,結果搞一輪,重新開機就冇事,最後,都唔知發生乜事。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

引用:
原帖由 東方紅 於 2013-3-5 05:07 PM 發表
未必係網絡商問題,自己問題或電話問題都有可能。昨晚我上網完全冇問題,但原來電話係打唔入既,唔知幾時開始,可能都已一段時間,結果搞一輪,重新開機就冇事,最後,都唔知發生乜事。
關機開機呢個動作都唔知做咗幾多次, 都唔得, 依家都仲未connect 到,
但sms可以收, 電話可以打囉.

引用:
原帖由 pang_0730 於 2013-3-5 05:14 PM 發表

關機開機呢個動作都唔知做咗幾多次, 都唔得, 依家都仲未connect 到,
但sms可以收, 電話可以打囉.
咁點解唔打去CS呀?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

引用:
原帖由 東方紅 於 2013-3-5 05:18 PM 發表

咁點解唔打去CS呀?
個電話唔係我登記, 要返屋企先可以搵登記人打呀 ....

引用:
原帖由 pang_0730 於 2013-3-5 05:21 PM 發表

個電話唔係我登記, 要返屋企先可以搵登記人打呀 ....
咁冇計。

iPhone4本身接收靈敏度問題。
如用其他機就正常D

返到屋企, 好在仲有部I3用緊3, 跟I3裡面既NETWORK SETTING 同我部機SET多次, 好彩SET完個NETWORK 又WORK返

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。