[疑問] galaxy S3變磚

galaxy S3變磚 E-mail 此主題給朋友

用odin更新部水貨S3去港版firmware失敗,機都開唔到,各位師兄有冇計救番部機? thx!

入唔入到download mode?

連samsung logo都冇?完全冇畫面定咩?

王菀之?佢傻0架!你唔好比佢嗰外表呃咗啊^_^
PS3 V4.30 自製系統
Xbox360 16197 脈衝自製系統
Note2 Lte Deodexed Rom V1.1

入到,係咪過程或firmware唔啱?

引用:
原帖由 deadman12 於 2013-4-4 08:00 PM 發表
連samsung logo都冇?完全冇畫面定咩?
Logo都冇,畫面話firmware update失敗,事去kies recovery mode...........

引用:
原帖由 stjo 於 2013-4-4 20:08 發表
Logo都冇,畫面話firmware update失敗,事去kies recovery mode...........
試下用odin刷多次,你之前用odin刷,入面錯誤信息系咩?

引用:
原帖由 deadman12 於 2013-4-4 08:51 PM 發表

試下用odin刷多次,你之前用odin刷,入面錯誤信息系咩?
Odin重刷好多次都一樣!

引用:
原帖由 stjo 於 2013-4-4 21:03 發表

Odin重刷好多次都一樣!
Odin咩錯誤你又唔講,哩個系唯一一個可以救到機部機噶方法,做唔到,等於救唔到,攞去三星比錢整啦

Odin祗顯示fail, 水貨機三星都修?

引用:
原帖由 stjo 於 2013-4-4 21:24 發表
Odin祗顯示fail, 水貨機三星都修?
一般嚟講fail都應該有寫咩導致fail,水貨機畀錢應該會整,不過幾錢就唔清楚啦,PS. 有時刷唔入,可以加個pit上去做re-partiton,就可以刷得入,你有冇試過?

引用:
原帖由 deadman12 於 2013-4-4 10:03 PM 發表

一般嚟講fail都應該有寫咩導致fail,水貨機畀錢應該會整,不過幾錢就唔清楚啦,PS. 有時刷唔入,可以加個pit上去做re-partiton,就可以刷得入,你有冇試過?
師兄可否詳細一些,thx.

引用:
原帖由 stjo 於 2013-4-4 22:07 發表

師兄可否詳細一些,thx.
你要系網上搵返S3噶pit檔案,刷Rom噶時候系PIT位置放入S3噶pit檔案,Rom放PDA位置,然後選擇re-partiton,再刷入,不過re-partiton會令部電話還原出廠,即系入面D嘢會冇曬,不過你要救機都要試下

PS.pit檔案有分16G,32G,64G,唔好用錯

http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewthread&tid=6011285&extra=page%3D1
刷呢嗰

http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5702838&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D1661%26typeid%3D1661
官方roms

引用:
原帖由 RuBy9497 於 2013-4-4 10:53 PM 發表
http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5702838&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D1661%26typeid%3D1661
官方roms

唔該晒,download中。

伸延閱讀
 24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。