註冊 登錄

lg optimus g pro(港版) root機討論更新港版kdz

lg optimus g pro(港版) root機討論更新港版kdz E-mail 此主題給朋友

先確定电腦有装LG的驅動

1.把手機打開USB偵錯
2.pc連接改為只充電模式
3.打開Root.bat後連接上手機
4.再由手機轉為MTP模式(不用拔線)5.按ENTER...等待
6.重開機後大功告成

只要唔好刪除系統任何一樣野官方UPDATE依然可以照UP.可以OTA
如果想UNROOT.可以係superuser 度按ull unroot不過想拿去維修最好刷返官方ROM(KDZ)
呢個ROOT法唔需要解鎖就可以ROOT
前提呢個ROOT方法OG通用

http://www.sendspace.com/file/nxz85z
呢個版本只合港版行貨e988或e975

root機可能會無保養..自重.我唔負責

http://csmgdl.lgmobile.com/swdata/WDLSW/LGE988/AHKGBK/E98810B_00/E98810B_00.kdz

港版E988 KDZ (轉自機鋒)以下係教學...而且仲有圖有晒LINK下載刷KDZ機工具(轉自機鋒)
先講下..呢個刷機工具基本LG手機都岩...我OG都係用呢個unroot.仲有得刷10B或10C

但G PRO未刷回..因為我仲需要ROOT機

請下載岩你版本既kdZ..刷錯就煩

http://bbs.gfan.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5960782&extra=page%3D1%26filter%3Dtypeid%26typeid%3D8313%26typeid%3D8313

回覆 引用 TOP

唔該晒。。。

一天一點傷心過  這一百數十晚
大概也夠我  送我來回地獄又折返人間
春天分手  秋天會習慣  苦沖開了便淡

回覆 引用 TOP

唔該晒, 但請問那裡可以DOWNLOAD 官方ROM(KDZ)? 及可以出刷返官方ROM(KDZ)教學嗎?
謝謝.

回覆 引用 TOP

如果我刪咗個鬥地主就唔可以官方UPDATE??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qkillerq 於 2013-7-3 11:15 AM 發表

唔該晒, 但請問那裡可以DOWNLOAD 官方ROM(KDZ)? 及可以出刷返官方ROM(KDZ)教學嗎?
謝謝.
我有...但想緊點UP上黎...因為成900幾M

都會出教學

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ministrykawah 於 2013-7-3 02:43 PM 發表

如果我刪咗個鬥地主就唔可以官方UPDATE??
OG可以..G PRO唔肯定..

回覆 引用 TOP

回覆 6# 的帖子

咁你有無刪呀?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ministrykawah 於 2013-7-3 04:44 PM 發表

咁你有無刪呀?
OG有..G PRO無...G PRO我揀停用(停左會連LOGO都無埋)

回覆 引用 TOP

新手借問root左有乜好處呢?

熱門搜尋: 名牌 日韓時裝 online shopping 不織布袋 免費試用 ring 時裝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 archress 於 2013-7-3 05:21 PM 發表

新手借問root左有乜好處呢?

可以改字體..可以刪除系統APPS等等個D

回覆 引用 TOP

回覆1 #的帖子

多謝曬, 唔該曬.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花膠公主 於 2013-7-3 04:27 PM 發表

我有...但想緊點UP上黎...因為成900幾M

都會出教學
可以放上免費雲端, 期待教學

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qkillerq 於 2013-7-3 10:13 PM 發表

可以放上免費雲端, 期待教學
搵到人地放上去..下載速度幾快

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。