[機種比較] VEGA A880定A890好?

VEGA A880定A890好? E-mail 此主題給朋友

小弟本身VEGA A850用家
近排想換新機,部A850就俾咗家姐用
宜家用緊Xperia M頂住檔先
新機既話我想換部full HD mon(最少5吋),2GB RAM,四核
本來最初諗想換既係A870
部機好型仔,但係個mon得720p,而且粒電得2150mAh唔放心
因為我都有打手機GAME,所以應該唔會揀
A860就夠大部,又full HD,但用既cpu係Qualcomm Snapdragon S4
本身想買部勁啲既機用番兩三年,怕機能頂唔到太耐
所以宜家得番A880同A890可以揀
兩部機分別在於mon size同RAM相差1GB
肚臍制同埋支筆,價錢其實都相差唔少
如果大家去揀既話會揀邊部?

(其實話唔定我去買果時,A900已經出咗...)

一言驚醒洛克人

如果唔急,等a890 吧,

880 同890都有機背指紋操控,仲有,880無提示燈,890有

我都等890個價<4000.....

同意樓上ching意見, 年尾出埋900,
吾急就等再平d入手。

引用:
原帖由 理怒眉 於 2013-10-29 11:48 AM 發表
同意樓上ching意見, 年尾出埋900,
吾急就等再平d入手。
引用:
原帖由 tsotsolo 於 2013-10-29 09:52 AM 發表
如果唔急,等a890 吧,

880 同890都有機背指紋操控,仲有,880無提示燈,890有

我都等890個價
本身我都係咁諗
不過見宜家A880咁平,A890仲係5000蚊樓上
所以心大心細咁
同埋我比較鍾意冇肚臍制

宜家唯有希望A900啱心水
唔係就要係呢兩部度決定

一言驚醒洛克人

回覆 4# 的帖子

哈哈。。睇格價網又多兩間新韓水店鬥劈價,個拎星期890由59xx直插落4600, 落差咁大。

引用:
原帖由 理怒眉 於 2013-10-29 01:24 PM 發表
哈哈。。睇格價網又多兩間新韓水店鬥劈價,個拎星期890由59xx直插落4600, 落差咁大。
琴晚睇咗好多鬼舖帖
宜家唔敢落舖買韓水...
我部850本身係臉書個代購專頁訂的
諗住去番佢果度買或者淘寶郵購(韓國直郵

一言驚醒洛克人

唔急既,等900出先買890,到時個價應該會好d

韓直啦,我7月時買左部a850未開封, d 螺絲無花,power on 次數係2, 應該都係新機,我890會去同一間買

引用:
原帖由 tsotsolo 於 2013-10-29 03:59 PM 發表
韓直啦,我7月時買左部a850未開封, d 螺絲無花,power on 次數係2, 應該都係新機,我890會去同一間買
直郵果啲好似要用信用卡??

一言驚醒洛克人

回覆 6# 的帖子

國內嗰個d貨源都係一樣, 間間都咁鬼。。諗諗吓都係搵返d韓國直郵香港既tb海外店。

引用:
原帖由 理怒眉 於 2013-10-29 06:28 PM 發表
國內嗰個d貨源都係一樣, 間間都咁鬼。。諗諗吓都係搵返d韓國直郵香港既tb海外店。
去咗TB睇睇
宜家直郵$4000上下
唔知計唔計埋運費落去

一言驚醒洛克人

回覆 11# 的帖子

部份吾包郵費, 得三間海外店韓國直郵似樣d。

深圳店咪制呀。

買890 啦!
我同你一樣都係用緊850,但諗住轉返部有實體鍵既機,
因為冇實體鍵打機唔方便, 有時禁錯彈返出去.
但我會等多兩個月先買, 到時可能3千幾

引用:
原帖由 samueltang1988 於 2013-10-30 11:47 AM 發表
買890 啦!
我同你一樣都係用緊850,但諗住轉返部有實體鍵既機,
因為冇實體鍵打機唔方便, 有時禁錯彈返出去.
但我會等多兩個月先買, 到時可能3千幾
照依家情況睇唔駛兩個月

但a900好大可能係5.2吋機<反g2>用

伸延閱讀
 40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。