註冊 登入

[其他] Google令你無私隱可言

Google令你無私隱可言 E-mail 此主題給朋友

只要你打開google嘅程式就會被強迫套取你手機嘅所有資料

當有一天,中國的年輕人,不再相信他們老祖宗的歷史傳統和民族文化的時候,就是我們美國人不戰而勝的時候了!
《1999 不戰而勝》 第37任美國總統 . 尼克遜

回覆 引用 TOP

原來旺財唔知道熄左其中一項就會開唔到app,想用個app就一定要開返授權,被強迫套取手機內的資料

當有一天,中國的年輕人,不再相信他們老祖宗的歷史傳統和民族文化的時候,就是我們美國人不戰而勝的時候了!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~_~' 於 2017-3-18 08:56 PM 發表 

我果部唔係咁。點解你的大陸電話零舍多問題?

支那狗開個咁既帖真是自暴其短..
你父母有咩得罪你?成日鬧佢地係支那狗做乜呀支那仔

大家睇下,做得走狗嘅人格真係好有問題

回覆 引用 TOP

附件

2017-3-18 09:59 PM

旺財的確無知 俾主子爆菊都未知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-3-18 09:12 PM 發表

你父母有咩得罪你?成日鬧佢地係支那狗做乜呀支那仔

大家睇下,做得走狗H人格真係好有問題
哈哈。。。其實∼_∼唔係中國人。樓主無謂咁上心。。。大家理性討論下。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-3-18 08:37 PM 發表

6631099 6631100 6631101

只要你打開googleH程式就會被強迫套取你手機H所有資料
一早講左Google先是私隱最大後門,就算你用咩牌子個個都唔例外,是d[叻人]神化美化Google先話無問題.

回覆 引用 TOP

旺財被人收左皮?

熱門搜尋: shampoo 永久脫毛 脫髮問題 頭皮 hair 假髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛因 於 2017-3-19 09:20 AM 發表

哈哈。。。其實∼_∼唔係中國人。樓主無謂咁上心。。。大家理性討論下。。。
無論旺財點去吹噓,在洋人眼中佢都是Chinese,而且話之係咩人,都要尊重其他人,四圍撩交嗌用侮辱族群字眼去挑釁人只會激起公憤

言歸正傳,比如google地圖,真係唔明點解要強迫套取用戶手機嘅聯絡人資訊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2017-3-19 12:37 PM 發表

一早講左Google先是私隱最大後門,就算你用咩牌子個個都唔例外,是d[叻人]神化美化Google先話無問題.
我用國行版,就算有權限設定都關閉唔到google強迫套取手機資料

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bunfat 於 2017-3-19 01:01 PM 發表

旺財被人收左皮?
所以晏晝食咗隻熱狗去慶祝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-3-19 01:43 PM 發表

所以晏晝食咗隻熱狗去慶祝
nice

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-3-19 01:41 PM 發表

我用國行版,就算有權限設定都關閉唔到google強迫套取手機資料
用慣港行既朋友是留意唔到這情況,因為一切都是理所當然,又或者根本都唔會顯示權限這問題;但一用國行就真係突顯到Google強逼性
,講到底,Google一定要設定到咁,你只能選擇用定唔用,又或者選用其他第三方地圖。

Here都係一個唔錯選擇
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.here.app.maps

回覆 引用 TOP

19 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。