註冊 登錄

[其他] 黎緊出花紅 出華為mate9定p10好

黎緊出花紅 出華為mate9定p10好 E-mail 此主題給朋友

個個都話m9好 但小弟又唔太熟手機規格 我問各有甚麼優缺點

回覆 引用 TOP

睇左外國對兩部嘅測評,mate 9操作上比p10快少少,但是在相機呢項p10(尤其p10 plus)又的確比mate 9優勝,所以就要睇樓主日常需要了

當有一天,中國的年輕人,不再相信他們老祖宗的歷史傳統和民族文化的時候,就是我們美國人不戰而勝的時候了!
《1999 不戰而勝》 第37任美國總統 . 尼克遜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-3-19 01:50 PM 發表

睇左外國對兩部嘅測評,mate 9操作上比p10快少少,但是在相機呢項p10(尤其p10 plus)又的確比mate 9優勝,所以就要睇樓主日常需要了
都係打下機 影下相咁

回覆 引用 TOP

如果對影相有要求就建議買p10 plus,唔想煩就等港版出,想早啲用而且想齊晒功能更新又快就買國行,收到風話國行版p10 plus 64G價錢大約4800-5000左右,又有風吹話國行plus版全部行6g ram

當有一天,中國的年輕人,不再相信他們老祖宗的歷史傳統和民族文化的時候,就是我們美國人不戰而勝的時候了!

回覆 引用 TOP

如果買 就買行貨啦
我之前買mate 7
都整過一次

熱門搜尋: 期指 保險 破產申請

回覆 引用 TOP

我覺得大陸版 好 d, 可以收埋虛擬導航欄。。。

回覆 引用 TOP

不知出p10後mate9會否降價

回覆 引用 TOP

p10 相機真係冇得輸, 不過mate9 只係差DDD

https://www.dxomark.com/Mobiles/ ... eview-Top-performer

https://www.dxomark.com/Mobiles/Mate-9-camera-review-A-big-step-up-for-Huawei

一念天堂一念地獄

回覆 引用 TOP

出左p10 , m9 實會平返d喇, 希望唔太貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mck5386 於 2017-3-19 10:50 PM 發表

不知出p10後mate9會否降價
見淘寶國行版開始減...............一舊

熱門搜尋: 激光脫毛 make up 保濕面霜 保濕面膜 皮膚 collagen 韓國代購

回覆 引用 TOP

我推介mate9 , 最好買mate9 pro添,造功係頂尖,影相我用大光圈mode, 張張好似大機影出來咁,好誇張。 最緊要,佢係旗艦機中最慳電既。

港人近年習慣要求得不到滿足便破口大罵,諉過社會,彷彿一切都是政府的錯。他們只想一己之私,認為只要惡形惡相,自己的要求便得滿足,可悲的是政府往往息事寧人滿足他們。結果增加港人對政府及社會的依賴,失去檢討自我及解決問題的動因。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-3-20 12:59 PM 發表

見淘寶國行版開始減...............一舊
偉信已平左好多啦? 你可看看
買行好過,

我之前用mate7 半年壞左,有得整
都好d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 is_franco 於 2017-3-20 09:20 PM 發表

偉信已平左好多啦?
買行好過

我之前用mate7 半年壞左,有得整
都好d吵
港行國行各有優點和缺點,主要睇自己需求,我個人就比較鐘意功能齊全所以買左國行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 囂張熊 於 2017-3-21 11:03 AM 發表

港行國行各有優點和缺點,主要睇自己需求,我個人就比較鐘意功能齊全所以買左國行
唔明
想指教其實國行多了什麼功能?點解更齊全呢?

不過 我個人最介意 自已安play store apk
因自己安裝 有時唔穩定會彈app

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 is_franco 於 2017-3-21 11:31 AM 發表

唔明
想指教其實國行多了什麼功能?點解更齊全呢?

不過 我個人最介意 自已安play store apk 檔
因自己安裝 有時唔穩定會彈app
內置通話錄音和每月流量使用記錄及限制,權限設定可以禁止某些程式自啟和在背景運行多個程式,而且有啲用唔嘅google app亦唔需要被強逼裝上手機

play store在華為官網或應用市場就有,自己裝好簡單,而且未試用唔穩定彈app

回覆 引用 TOP

伸延閱讀
 16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。