註冊 登入

全新行貨iphone6s蘋果竟然話唔受保TT

全新行貨iphone6s蘋果竟然話唔受保TT E-mail 此主題給朋友

上個月在香港某大型連鎖公司買佐部IPHONE 6S 128GB
買果時都諗大公司信得過,又有check佐機身imei未激活,諗住無事啦

點知上星期部機突然間唔著機,諗住預約拿部機去蘋果度維修
點知去到個員工同我講話CHECK過部機的確是原裝香港行貨,睇IMEI亦都是上個月先激活,但蘋果公司員工話因為哩部機已經是15年的出產,已經唔包括受保養的產品當中,叫我自行拿返去購買的地方,拒絕維修保養!

咁當我拿返去購買果間大公司時,佢話購買時已講明有咩問題都是去蘋果公司做維修保養,仲同我上網去check機身號碼激活日期,又同我解釋返依家蘋果官網仲有發售此形號(無理由唔保)&一切都是跟激活日期做保養之類~

我依家都唔知點做呀
想請問各位師兄有無預過d咁的事情
可以教一教我點做呀

無理由架喎,而家都重有6S賣,點會唔保呀?你試下問另一個。

交通法例所定義之動物
http://www.blis.gov.hk/blis_ind. ... nt&blismobile=1
係無狗架﹗
完全示聽過。
保養係田購買日開始計算。
你去 Apple Store 預約 天才吧搞啦

引用:
原帖由 012785 於 2017-4-21 02:06 PM 發表

上個月在香港某大型連鎖公司買佐部IPHONE 6S 128GB
買果時都諗大公司信得過,又有check佐機身imei未激活,諗住無事啦

點知上星期部機突然間唔著機,諗住預約拿部機去蘋果度維修
點知去到個員工同我講話CHECK過部機的確 ...
應該係叫你去外判維修冇記錯著唔到機apple已經唔整直接踢你去外判

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2017-4-21 02:33 PM 發表

無理由架喎,而家都重有6S賣,點會唔保呀?你試下問另一個。
我都會去試另一間問,因為真是無辦法
我上次去佐觀塘果間apple

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2017-4-21 02:43 PM 發表

完全示聽過。
保養係田購買日開始計算。
你去 Apple Store 預約 天才吧搞啦
之前已經預約佐去觀塘果間整啦
我帶哂單據,有預約咁去
佢都唔同我搞

引用:
原帖由 rambowong 於 2017-4-21 02:46 PM 發表

應該係叫你去外判維修冇記錯著唔到機apple已經唔整直接踢你去外判
我唔知邊間是外判,我淨是上網預約近我果間
所以約佐去觀塘搞

回覆 引用 TOP

去apple 網站揀 支援服務,剝到最底就見 授權維修中心

引用:
原帖由 kensonlc 於 2017-4-21 03:11 PM 發表

去apple 網站揀 支援服務,剝到最底就見 授權維修中心
我已經預約佐九龍塘
如果唔得我就試吓去找授權維修中心

Sosad

回覆 引用 TOP

蘋果質量咁好

熱門搜尋: 醫療保險 心臟病 乳癌
引用:
原帖由 012785 於 2017-4-21 03:18 PM 發表

我已經預約佐九龍塘
如果唔得我就試鴷h找授權維修中心
你可以放棄去APPLE STORE 到搞, 開唔著機, 多數踢你去授權中心

回覆 引用 TOP

唔著機的確係要拎單去授權維修中心搞,至於話咩2015出產唔受保,估計係耍你走既花話。

交通法例所定義之動物
http://www.blis.gov.hk/blis_ind. ... nt&blismobile=1
係無狗架﹗
引用:
原帖由 012785 於 2017-4-21 03:18 PM 發表

我已經預約佐九龍塘
如果唔得我就試吓去找授權維修中心
到時會話你知去邊度整但小心比外判老屈要比錢換返新機

熱門搜尋: 醫療保險 心臟病 乳癌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2017-4-21 06:18 PM 發表

唔著機的確係要拎單去授權維修中心搞,至於話咩2015出產唔受保,估計係耍你走既花話。
我都唔知呀
真是希望九龍塘果邊肯幫我搞
如果唔是5千幾就

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。