註冊 登入

今年新iPhone 真係冇嘢好講了..........

今年新iPhone 真係冇嘢好講了.......... E-mail 此主題給朋友

iPhone8,同iPhone 7好似1樣....淨係換左粒CPU,佢老味又冇咗128G,變咗64Ggb 5988hkd,比以前最低gb貴左 焗9你揀256
到iPhone 10 仆你個街 64gb都要成8588,如果要256更加貴9888hkd.......破萬不是夢.....
總括今年iPhone又貴左,食水又深咗.....但係你都會繼續買

仲有,iPhone 10仲要10月尾先有預訂 11月頭出貨,預計應該可以炒到三四月到時候有錢都買唔到或者可以硬食炒價

回覆 引用 TOP

睇完毒果完全真係分唔出iPhone 7同iPhone8有咩分別有冇師兄略知一二

我唔會再比佢呃

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sca3628 於 2017-9-13 09:08 AM 發表

睇完毒果完全真係分唔出iPhone 7同iPhone8有咩分別有冇師兄略知一二
多左個無線充電囉!

引用:
原帖由 sca3628 於 2017-9-13 09:02 AM 發表

iPhone8,同iPhone 7好似1樣....淨係換左粒CPU,佢老味又冇咗128G,變咗64Ggb 5988hkd,比以前最低gb貴左 焗9你揀256
到iPhone 10 仆你個街 64gb都要成8588,如果要256更加貴9888hkd.......破萬不是夢.. ...
成本貴左好多...
但 apple 堅決唔會賺少 d,
所以, 用兩招屈錢...

1) iphone x 帶來的個人優越感. 人地望佢好似 full screen 好型, 其實無左個指紋解鎖同 home key 勁煩. 不過最緊要係型俾人睇...
2) 64gb vs 256gb rom. 64gb 擺明唔夠用, 作用只係扮晒有部價錢接近以前,  一係就多過頭, 但收多你千 9 幾蚊...

如果 steve 仲健在, 肯定唔會發生 d 咁狗o既事~

引用:
原帖由 sca3628 於 2017-9-13 09:08 AM 發表

iPhone 8 以全新玻璃設計呈現。它的全球最受歡迎相機,現更出色。它的晶片,是智能電話歷來最聰明、最強大。它的無線充電,真正輕鬆簡單。它帶來的擴增實境 (AR) 體驗,前所未見。iPhone 8,就是新一代 iPhone。

引用:
原帖由 ibm1 於 2017-9-13 10:41 AM 發表

成本貴左好多...
但 apple 堅決唔會賺少 d,
所以, 用兩招屈錢...

1) iphone x 帶來的個人優越感. 人地望佢好似 full screen 好型, 其實無左個指紋解鎖同 home key 勁煩. 不過最緊要係型俾人睇...
2) 6 ...
可能無左指紋用面形,仲易用左,禁都唔駛禁。
無左home, 或者仲直覺仲簡單,掃上就ok唔駛話要禁兩下多功果d

熱門搜尋: 銀行估價 裝修設計 鋁窗工程 地產公司
引用:
原帖由 禁言先生 於 2017-9-13 10:46 AM 發表

可能無左指紋用面形,仲易用左,禁都唔駛禁。
無左home, 或者仲直覺仲簡單,掃上就ok唔駛話要禁兩下多功果d
android 4.0 已有面部解鎖,
當時都唔多人用.
而家 android 出到 8.0 都無再用喇...

另外, 如果面部解鎖可 replace 指紋,
咁 iphone 8 咪唔駛用指紋,
其實可以肯定, 因為無位又唔想背部指紋,
又唔想抄 sony 側邊指紋,
所以退而求其次...
以前 steve 係唔會允許咁o既取捨...

相信大部分人對今年的 iPhone 好失望吧

回覆 引用 TOP

同一款樣用左4年

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ibm1 於 2017-9-12 09:53 PM 發表

當時都唔多人用.
因為。。。 俾人用張相KO咗佢,咁點用呀大佬?

https://arstechnica.com/gadgets/ ... ted-with-a-picture/
https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2396321,00.asp

回覆 引用 TOP

全球NAND瘋漲,你識條鐵咩?
畀128GB你得,賣你2皮野一部好唔好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ibm1 於 2017-9-13 10:53 AM 發表

當時都唔多人用.

另外, 如果面部解鎖可 replace 指紋,
咁 iphone 8 咪唔駛用指紋,
其實可以肯定, 因為無位又唔想背部指紋,
又唔想 ...
其實科技係需要進步,好多野以前唔得但依家得,佢個face id, 用既技術唔同android之前果個,其實你諗下,會方便過要用手指督好多,手指督因為有一個動作,所以比較有安全感,其實一直覺得督背脊都唔差,但face id準的話,touch id就無咩必要了

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。