註冊 登入

真係好想知I8實際賣成點

真係好想知I8實際賣成點 E-mail 此主題給朋友

有冇數據顯示Iphone8 同8+而家實際賣成點?
好想睇數據分析下呢幾年黎出新機之後既銷售情況做個對比
等apple醒覺下
唔好再傻下傻下一次過出兩部機 8仲要同7一樣又貴

未有咁快啦,起碼等多半年先會組織到銷售數據
但睇坊間咁多劣評,性能外貌又似I7,買黎有咩意思,實賣得差啦

引用:
原帖由 kikoO1 於 2017-10-12 05:37 PM 發表

未有咁快啦,起碼等多半年先會組織到銷售數據
但睇坊間咁多劣評,性能外貌又似I7,買黎有咩意思,實賣得差啦
但睇蘋果股價都幾穩陣
可能個個一路鬧一路買
實際上都賣得ok

引用:
原帖由 francis321 於 2017-10-12 05:57 PM 發表

但睇蘋果股價都幾穩陣
可能個個一路鬧一路買
實際上都賣得ok
同意。一路鬧一路買已經成為習慣。 但認真覺得 呢次Apple個 iphoneX 無論設計、策略上都唔係好好。身為一個由02年PowerBook開始、07年iPhone 2G果種開心驚喜,確實無左Steve Jobbs之後Tim cook時代能令我繼續去支持Apple既係 Operating system 同埋情懷。

引用:
原帖由 francis321 於 2017-10-12 05:57 PM 發表

但睇蘋果股價都幾穩陣
可能個個一路鬧一路買
實際上都賣得ok
其實Iphone真係好難賣得差,
品牌效應,一定會吸引到某啲人買...

尤其係大陸客,佢地都唔理價錢既,
四圍都炒唔起,但佢地仲傻傻地咁去百記蘇靈買,
賣貴幾舊水,俾人劏緊都唔知

我坐地鐵都見到好多人用i8

引用:
原帖由 kikoO1 於 2017-10-12 06:39 PM 發表

其實Iphone真係好難賣得差,
品牌效應,一定會吸引到某啲人買...

尤其係大陸客,佢地都唔理價錢既,
四圍都炒唔起,但佢地仲傻傻地咁去百記蘇靈買,
賣貴幾舊水,俾人劏緊都唔知
好多鋪賣正價不特止
而家已經仲減價添
碌hsbc卡有幾百蚊回贈
依家豐X用CITI $7000回$350
衛X HSBC $7500回$550
愈來愈平了

其實好多人用

回覆 引用 TOP

其實用開iOS 既,除非佢真係太離譜。唔係都會繼續

回覆 引用 TOP

Iphone 8仲好賣過note 8
出埋x就不得了

引用:
原帖由 機器人是一個 於 2017-10-13 03:20 AM 發表

咪就係.只係I PHONE 8 已經好賣過NOTE 8 了

等I PHONE X 一出就大勝
https://www.cool3c.com/article/124090

之前有打手講到iphone 市佔得過10幾% 原來都係老吹

附件

2017-10-13 03:24 AM

60 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。