註冊 登入

IPX 用落之後。。。

IPX 用落之後。。。 E-mail 此主題給朋友

唔知有冇人出左IPX,用落後發現舊的 IP6/7 Plus 仲好用,仲得心應手?

我就有少少這種感覺。

熱門搜尋: 頭髮 洗頭水 腋毛 頭髮護理 膠原蛋白 脫髮問題
唔覺,一早用緊ipad pro 個手勢反而唔慣下下退出用home 制

回覆 引用 TOP

始終用左home甘多代,點都要習慣下

回覆 引用 TOP

我覺得好方便,手指公一撥就退出,超好用��

引用:
原帖由 ray318 於 2017-11-12 08:48 PM 發表

唔知有冇人出左IPX,用落後發現舊的 IP6/7 Plus 仲好用,仲得心應手?

我就有少少這種感覺。
除左 face touch,根本冇分別,但X 順同快啲

我不是果粉,不過由 I phone 3 開始用起,斷斷續續都用左幾代對上果部係6 plus, 今次都有買到x ,用左一排感覺face id 係方便既,最極端是過睇電視放部電話向側邊,就咁擰轉頭都解到鎖,全黑環境亦一樣,反而訓向床就難解d。M 額本身自己覺得無問題,係睇片個下同其他app 暫時未support 哂full screen 有小小失望。其他地方仲磨合緊未識評論,整體感覺點都向6 plus 之上

回覆 引用 TOP

用咗1個星期X,
而家用ipad已經少少唔慣,
冇home太正,全個操作用嘅力度較一致,而家用返home反而怪怪的∼
其實未來一定向無home掣發展,
而家螢幕㡳條棒棒都只係記號,當大部份人習慣咗之後,應該會取消埋,(所以條棒冇移動嘅表示,可有可無)
就好似從前二指放大畫面、上移下移嘅手勢咁,無home嘅操作指令將會變成以後人人皆知嘅指定操作∼

X肯定係2018年其他機嘅指標,臉解、冇home操作基本一定必抄,
機頂鏡組引申出來嘅微操作,其他廠都一定唔會放過,
X個操作體驗真係好掂,好耐未試過有電話令我覺得咁驚喜∼

渣渣下車,,一定要正面望部機...撞左戈陣大獲,

引用:
原帖由 西螺 於 2017-11-12 10:01 PM 發表

咁你開電話唔望住部機開嚟做乜?
我用耐咗真係去唔返7plus , 手感好太多。

係差左d,  橫向時你隻指公唔係話勃就可以勃返出主畫面. 我最後都係要搞個virtual home 出來解決. 另外, face id 識別率係差過touch id. 特別係向下望, 顎高頭, 瞓係張床既時候, 通常都認唔到.  其他大致ok .

熱門搜尋: 醫學美容 瘦小腿 fitness 甩頭髮 黑眼圈
引用:
原帖由 心中空虛 於 2017-11-12 09:17 PM 發表

除左 face touch,根本冇分別,但X 順同快啲
同8一粒CPU 點解會快D順D?
自己呃自己啦俾人搵笨左

引用:
原帖由 西螺 於 2017-11-12 10:01 PM 發表

揸車玩乜能嘢電話,撞車累人

身同感受

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ray318 於 2017-11-12 08:48 PM 發表

我就有少少這種感覺。
系咪有少少後悔感覺.

熱門搜尋: 頭髮 洗頭水 腋毛 頭髮護理 膠原蛋白 脫髮問題 增髮

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sky@ 於 2017-11-12 10:25 PM 發表

同8一粒CPU 點解會快D順D?
自己呃自己啦俾人搵笨左
同 6/7 plus呀,你睇樓主篇文

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。