註冊 登入

【轉載】iPhone X Plus屏幕曝光:6.5英寸可能性很大

【轉載】iPhone X Plus屏幕曝光:6.5英寸可能性很大 E-mail 此主題給朋友

Good!

http://news.mydrivers.com/1/579/579895.htm

你希望iPhone X Plus的屏幕有多大,跟之前傳聞的一樣,是6.5英寸如何?

據外媒BGR報導稱,通過他們調用後台訪問設備的數據來看,近段時間運行iOS 12系統的設備訪問頻率明顯增加,當然它還有些特別。

原來這款iOS 12系統設備的點分辨率是414×896,而這跟現在所有的iPhone都不相同,而參考iPhone X像素分辨率和點分辨率的關係來看(1125×2436分辨率、點分辨率是375×812),可以初步確定,iPhone X Plus的屏幕就是6.5英寸了吧。

按照之前的消息來說,6.5英寸iPhone X Plus的機身體積跟iPhone 8 Plus大體相當,主要是由於全面屏的加入,導致機身體積控制的非常不錯。

大屏黨用戶看到這個情況後,是不是要做好購買的準備了?

回覆 引用 TOP

快d出啦…冇iphone用好慘

引用:
原帖由 dmmc 於 2018-6-10 06:25 AM 發表

重有成半年wor

有線慢到死..係咁斷線...一個星期整幾次..都係斷!!!
電話又成日打唔到...如果叫救命真係死得人多...
引用:
原帖由 一腳踢死牛 於 2018-6-10 10:31 發表

重有成半年wor
3個月者

回覆 引用 TOP

唔知會唔會好難買?

熱門搜尋: 染髮 護髮 脫髮問題
引用:
原帖由 dmmc 於 2018-6-10 06:25 AM 發表

三個月…應該好快

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 twin.stars 於 2018-6-10 18:58 發表

唔知會唔會好難買?
第一轉預訂最易,之後IR就難講d

引用:
原帖由 LuckyManManMan 於 2018-6-10 07:33 PM 發表

第一轉預訂最易,之後IR就難講d
師兄知吾知iphone x plus 個 Mon 係咪同iphonex 個 Mon 一樣架?都係用得耐會有洛印嗎?

引用:
原帖由 dmmc 於 2018-6-10 08:04 PM 發表

師兄知吾知iphone x plus 個 Mon 係咪同iphonex 個 Mon 一樣架?都係用得耐會有洛印嗎?

韓仔做過測試啦, 同一畫面連開510小時, 我覺得收貨啦...... 再耐如用三四年,無烙印你粒U都應該開始頂唔順了

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2018-6-10 08:44 PM 發表

韓仔做過測試啦, 同一畫面連開510小時, 我覺得收貨啦...... 再耐如用三四年,無烙印你粒U都應該開始頂唔順了
其實以我忍耐力用到二年係好勁了

回覆 引用 TOP

又天價呀

回覆 引用 TOP

如果6.5吋同5.8吋規格一樣,我應該會揀返5.8吋因為比較好揸手

熱門搜尋: 設計 過度活躍症 加拿大升學 tutor 英語課程 教育
引用:
原帖由 kei928 於 2018-6-11 01:02 PM 發表

如果6.5吋同5.8吋規格一樣,我應該會揀返5.8吋因為比較好揸手
我都係!
但相信平果會搞d野俾6.5吋to make it special

引用:
原帖由 damonbird 於 2018-6-11 01:09 PM 發表

我都係!
但相信平果會搞d野俾6.5吋to make it special
我都係咁話,例如3鏡頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dmmc 於 2018-6-10 20:04 發表

熱門搜尋: 染髮 護髮 脫髮問題 shampoo 頭髮

回覆 引用 TOP

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。