3 既SMS 需要收費

3 既SMS 需要收費 E-mail 此主題給朋友

http://www.three.com.hk/website/template?pageid=35200&lang=chi

收費及月費計劃

備註:

3. 3客戶之間之手機互傳之網內文字短訊收費為每個$0.2;跨網短訊之收費為每個$0.6。3客戶亦可選擇每月月費$8/任用之網內文字短訊套餐(網內文字短訊套餐須符合公平使用政策/每月發送短訊上限為10,000個,額外的網內文字短訊將會收取每個$0.2)

有幾多人知道3係上年開始網內SMS要收費   上台既時候有冇人同你提及過

想念你的笑  想念你的味道  想念你的一舉一動

引用:
原帖由 Wongbe 於 2008-11-28 02:06 PM 發表
3 短訊組合
於2007年10月1日或之後上台客戶,網內文字短訊之收費為每個$0.2
我本身係舊客有約在身  有I次XX展覽度  有個3 SALES講有平優惠

但我有約在身用唔到   佢話可以幫我CUT舊約用新約   只要轉去其他台一個月再返黎就得

但轉返黎之後我家下變咗新客

仲要我果時仲未有同SMS收費呢件事  同埋年頭上台都冇提過要收費

引用:
原帖由 Wongbe 於 2008-11-28 02:15 PM 發表
The sales only selfish for his/her own commission
Try "3" direct cs : 21266133, 21266168
Free 網內SMS also available for students ( with valid student I.D. )
我果時攪轉台約都整咗好耐  而且寫果時係10月前

引用:
原帖由 Wongbe 於 2008-11-28 02:29 PM 發表
我果時攪轉台約都整咗好耐  而且寫果時係10月前  
C兄唔該晒先

我要返屋企搵返合約出黎睇   應該係 OCT2007前簽

岩岩跟C兄個電話打去  都要打幾次先有人聽

嘈完一輪  我話女朋友年頭轉過黎都冇講   我同台SMS要收費我就唔會SEND啦

暫時將我半年內既網內SMS收費退返   等我搵返張約再嘈過

提早取消要收我$500都要CANCEL

引用:
原帖由 CODYSCOTTIE 於 2008-11-28 02:43 PM 發表

C兄唔該晒先

我要返屋企搵返合約出黎睇   應該係 OCT2007前簽

岩岩跟C兄個電話打去  都要打幾次先有人聽

嘈完一輪  我話女朋友年頭轉過黎都冇講   我同台SMS要收 ...
師兄 能否告知小弟3 hotline係咩?
我前日打過31623333 但搵左勁耐都搵唔到點去cs!

引用:
原帖由 perttyboy 於 2008-11-28 20:54 發表

我前日試左勁耐,最快係
31623333 > 1 # 1 2 1 8
希望幫到您

引用:
原帖由 chingman71 於 2008-11-28 11:52 PM 發表

我前日試左勁耐,最快係
31623333 > 1 # 1 2 1 8
希望幫到您
Thank you 師兄
原來要用家居電話打先得
我之前係咁用自己部手提打去
搵到人都癲

舊客 唔係網內sms仍然免費咩??

引用:
原帖由 perttyboy 於 2008-11-28 08:54 PM 發表

所以打電話問野既  都好難先搵到CS

引用:
原帖由 寂風.魂 於 2008-11-29 07:11 PM 發表
遲D要簽新約

咪一樣係要收

即係無分別喇 .....

假設你好好野, 一直唔轉PLAN 就可以..

3 呢間野
希望唔好戴壞個頭

其他公司千其咪跟

呢間咁既野...真係廢到不得了
我已經見到123台 最平個PLAN收$8 (10000SMS)
http://web2.hkcsl.com:8001/jsp/service_charges/one2free_service_plan/one2free_service_plan.jsp?language=tch

引用:
原帖由 sssming 於 2008-11-30 03:40 AM 發表
舊客 唔係網內sms仍然免費咩??
佢話既舊客係10月1號前  咁約滿之後又點計就真係唔清楚

因為我唔會再用3

伸延閱讀
 29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→ 發新話題發佈投票

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。