• 瀏覽: 3,099
  • 回覆: 20
好想知各方面係唔係好左?電量係唔係勁好多? 影相係唔係清好多

Don't waste money ! I dont' think S20 have a huge ugrade from S10 !

我昨天由S10+ trade到S20+.照我日常用法.電量比之前好了.耗電沒哪麼快.還有機身窄D.好拿D.
速度快D.讀寫速度好D.wifi信號收得好左.機身沒甘熱
我是因為電量不夠用.同機身熱才換.還有見到有網友話s10+用左一年度.但燒左底板.所以趁未壞放左佢換了S20+.

如果你相信S10+生命週期只得一年的話,你仲換返三星?

引用:
原帖由 linda.0416 於 2020-4-14 08:56 AM 發表

邏輯嚟講你啱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 taronc 於 2020-4-14 07:35 AM 發表

好想知各方面係唔係好左?電量係唔係勁好多? 影相係唔係清好多
應該上s20+穩陣啲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gapkwan 於 2020-4-14 08:27 AM 發表

Don't waste money ! I dont' think S20 have a huge ugrade from S10 !
數字上s20電量多咗18%。如果你s10用到大半日,咁s20會用到1日

回覆 引用 TOP

I am using s10+ for a year. I am not a heavy duty user. But everyone when  I go to sleep, the phone still have at least 60% battery.

By the way, when I go out for hiking, at last the phone still have  more than 30% battery.

回覆 引用 TOP

我一般朝早7點開機,晚上6點左右就得返10%電,所以如果夜晚出街食飯就頂唔倒1日, 其他方面重有data 連接(包括wifi 同 lte) 成日話有問題, 但都照用,係有時會短時間斷data

引用:
原帖由 taronc 於 2020-4-14 11:26 AM 發表

我一般朝早7點開機,晚上6點左右就得返10%電,所以如果夜晚出街食飯就頂唔倒1日, 其他方面重有data 連接(包括wifi 同 lte) 成日話有問題, 但都照用,係有時會短時間斷data ...
叉下電已經成為地球人生活習慣,同架車冇油去入油一樣!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 linda.0416 於 2020-4-14 08:56 AM 發表

買電器都係講運氣及使用習慣, 用家不同使用方法都會影響電器壽命, 同一款產品有人用幾個月就壞, 有人可以用幾年以上都未壞!

回覆 引用 TOP

我都係用緊S10+
較早前係X訊睇過S20+實體,手感+120hz mon好吸引。不過整體性能同相機好似又唔係有太大變化
所以好爭扎唔知點好

引用:
原帖由 ㊣雲吞麵㊣ 於 2020-4-14 01:40 PM 發表

我都係用緊S10+
較早前係X訊睇過S20+實體,手感+120hz mon好吸引。不過整體性能同相機好似又唔係有太大變化
所以好爭扎唔知點好
S10 性能一定夠用既,但如果s20 電真係明顯可以用耐d (30%+)  同影相好好多既,真係可以考慮換,本人只like 細機,所以唔考慮+/ultra

回覆 引用 TOP

我都諗緊s10 換 s20

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lam61 於 2020-4-14 08:32 AM 發表

我昨天由S10+ trade到S20+.照我日常用法.電量比之前好了.耗電沒哪麼快.還有機身窄D.好拿D.
速度快D.讀寫速度好D.wifi信號收得好左.機身沒甘熱
我是因為電量不夠用.同機身熱才換.還有見到有網友話s10+用左一年度.但燒左底板.所以趁未壞放左佢換了S20+. ...
三星打手?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]