• 瀏覽: 2,454
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
現在正在使用p30,想換部p40,體驗5G,請問有沒師兄談談兩部手機的使用感覺?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
p40攝像頭對app使用影響大嗎?

引用:
原帖由 飛天小獅子79 於 2020-8-17 20:17 發表

p40攝像頭對app使用影響大嗎?
唔知你問乜

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-8-18 03:26 AM 發表

唔知你問乜
p40前置攝像頭在屏幕開孔,有的app界面可能不太兼容。
問題說的不太清楚,見諒

回覆 引用 TOP

太太用p30 pro, 自己用p40 pro plus...,有幾個分別
1. 影相差幾遠...p30 pro 其實都好好,但p40 pro plus從廣角到20 倍都用得,好方便
2. 聚手,p40 pro plus 重好多,感覺冇咁好撞...但so far 跌過3-4次都ok
3. 冇Google play,雖然可以自己裝,但好麻煩,而且有一兩隻細app行唔到總係壞疑係gms 裝唔好問題..
4. 前面個鏡頭大左,基本上好難全屏
5. 指紋位置移低左,個人覺得係方便左

我覺得如果係p40的話,無更換必要。因為提升不大!如果要升級就起碼p40 pro先會有新鮮感,預算夠的話直接上超大杯。
利申:備機係p30

引用:
原帖由 fablee 於 2020-8-22 08:39 AM 發表

太太用p30 pro, 自己用p40 pro plus...,有幾個分別
1. 影相差幾遠...p30 pro 其實都好好,但p40 pro plus從廣角到20 倍都用得,好方便
2. 聚手,p40 pro plus 重好多,感覺冇咁好撞...但so far 跌過3-4次都ok
3. 冇Google play,雖然可以自己裝,但好麻煩,而且有一兩隻細app行唔到總係壞疑係gms 裝唔好問題 ...
謝謝回復~p30pro的前置攝像頭在中間,非常不美觀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Domson 於 2020-8-23 03:37 PM 發表

我覺得如果係p40的話,無更換必要。因為提升不大!如果要升級就起碼p40 pro先會有新鮮感,預算夠的話直接上超大杯。
利申:備機係p30
還可以等等mate40~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2020-8-18 03:26 AM 發表

唔知你問乜
樓主想問乜?

回覆 引用 TOP

我就想P20換P40
應該體驗會好唔同掛

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-9-3 11:01 PM 發表

我就想P20換P40
應該體驗會好唔同掛
隔左代換就應該upgrade左好多,淨係個鏡頭都靚D

引用:
原帖由 lsonbb 於 2020-9-3 11:28 PM 發表

隔左代換就應該upgrade左好多,淨係個鏡頭都靚D
都係呀,同埋岩岩完約,仲可以轉埋用5G plan
所以而家睇緊

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-9-4 10:07 AM 發表

都係呀,同埋岩岩完約,仲可以轉埋用5G plan
所以而家睇緊
轉埋啦,我都岩岩轉左用5G,真係快左好多
同埋而家連機出都有D優惠

引用:
原帖由 man29046 於 2020-9-4 10:26 AM 發表

轉埋啦,我都岩岩轉左用5G,真係快左好多
同埋而家連機出都有D優惠
上台會有平D嗎?

引用:
原帖由 tonymn 於 2020-9-4 09:25 PM 發表

上台會有平D嗎?
我同事係3仔買左,除左有freebuds 3,仲送埋無限4.5G數據

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]