• 瀏覽: 2,516
  • 回覆: 27
5大電訊商都出曬5G, 大家點簡?睇價錢? 睇速度?睇覆蓋?定睇其他?

熱賣及精選
等iPhone出5G機先考慮用5G plan

引用:
原帖由 bell805 於 2020-7-6 11:53 PM 發表

等得黎可能個價會貴左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 artark 於 2020-7-6 09:41 PM 發表

5大電訊商都出曬5G, 大家點簡?睇價錢? 睇速度?睇覆蓋?定睇其他?
睇價錢? 睇速度?睇覆蓋?--3樣都睇,我睇速度先

冇全包價唔用

引用:
原帖由 瞭望 於 2020-7-7 09:55 PM 發表

冇全包價唔用
3台5G 100GB,都係388蚊,已經算好平

引用:
原帖由 danielchubbhe 於 2020-7-8 01:24 AM 發表

點樣平法? 其他台咩價錢? 同埋覆蓋速度呢?

不過你連續7-8個POST 講3台, 我諗真係唔差

回覆 引用 TOP

留名等高手, 可能各台覆蓋/設施唔同我見最近測試,有D台5G速度同4G差唔多, 只係2百幾Mbps, 有d可以去9百幾Mbps, 唔同台5G速度差別真係好大

引用:
原帖由 bell805 於 2020-7-6 11:53 PM 發表

如果淨係睇5G網, 唔睇手機呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 NamYu12 於 2020-7-7 03:02 AM 發表

睇價錢? 睇速度?睇覆蓋?--3樣都睇,我睇速度先
速度先, 之後係? 點解?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前飛 於 2020-7-8 12:24 PM 發表

留名等高手, 可能各台覆蓋/設施唔同我見最近測試,有D台5G速度同4G差唔多, 只係2百幾Mbps, 有d可以去9百幾Mbps, 唔同台5G速度差別真係好大
係,我見有POST 有Golden Member既師兄用緊, 佢直頭話某台唔需要優先考慮, 睇佢中間測速真係測得幾灰, 又有D台有師兄測得好快, 唔知係地區問題定時間問題定台既問題

引用:
原帖由 danielchubbhe 於 2020-7-8 01:24 AM 發表

之前初初出有得送埋無限4.5G添

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前飛 於 2020-7-8 12:24 PM 發表

暫時應該室內地方會穩定D,戶外既話睇埋年尾點啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 瞭望 於 2020-7-7 09:55 PM 發表

冇全包價唔用
全包即是要無限5G?如果唔減速的話暫時未有台有

引用:
原帖由 hungsiusiu1 於 2020-7-8 07:56 PM 發表

全包即是要無限5G?如果唔減速的話暫時未有台有
可能因為個個台都未ready好晒網絡,所以未有
過多一兩年睇下啦,而家如果跌返落4.5G但有無限都ok ge

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]