• 瀏覽: 7,256
  • 回覆: 22
即係我用5G plan但唔想睇片食數據食得咁快, 自己減速到4G, 有無app可以做到?

熱賣及精選
引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2021-3-26 08:35 AM 發表

即係我用5G plan但唔想睇片食數據食得咁快, 自己減速到4G, 有無app可以做到?
咁就簡單啦  5G卡用4G手機咪得囉  或者5G手機  鎖頻4G亦得  得咗

引用:
原帖由 diners2006 於 2021-3-26 09:17 AM 發表

咁就簡單啦  5G卡用4G手機咪得囉  或者5G手機  鎖頻4G亦得  得咗
5G手機點鎖頻4G? 諗住買部5G機

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2021-3-26 10:26 AM 發表

咁仲簡單 買新機時 同個銷售講 叫佢教你點設定 就一定得 得咗

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2021-3-26 10:26 AM 發表

iPhone 12 -> Settings -> Mobile Data -> Mobile Data Options -> Voice & Data -> 4G

以上資料僅供參考。内容供應者不會就任何資料不準、錯漏、延遲或阻礙所引致之損失承擔任何形式的責任。
SET 返做4g 咪得囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小黑 於 2021-3-26 11:49 AM 發表

iPhone 12 -> Settings -> Mobile Data -> Mobile Data Options -> Voice & Data -> 4G
iPhone 12->設置->移動數據->移動數據選項->語音和數據-> 4G

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2021-3-26 08:35 AM 發表

如果有玩開 Apple 的 Xcode,可開啓 iPhone 開發者模式,隨時用 Network Link Conditioner 模擬網絡速度。

以上資料僅供參考。内容供應者不會就任何資料不準、錯漏、延遲或阻礙所引致之損失承擔任何形式的責任。

回覆 引用 TOP

用3G。

引用:
原帖由 diners2006 於 2021-3-26 11:26 AM 發表

咁仲簡單 買新機時 同個銷售講 叫佢教你點設定 就一定得 得咗
通常點設定?

引用:

自己係咪手機到關左5G功能就得, 駛物裝APP. 或者睇片時APP內設定選擇節省流量, 或較低清就得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 紅蓮不死鳥 於 2021-3-30 03:11 PM 發表

通常點設定?
#5 咪講咗囉唔明就睇. #7

回覆 引用 TOP

引用:

同一套片用4G同5G睇應該唔

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-3-30 06:26 PM 發表

同一套片用4G同5G睇應該唔
無乜分別

引用:
原帖由 奇人奇神 於 2021-3-30 06:27 PM 發表

無乜分別
樓主系用5G plan 比起4G 睇同一套片 當然有分別 流量用多咗 又貴咗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]