• 瀏覽: 5,531
  • 回覆: 15
是咁的, 由於有個已實名登記的大陸號碼, 聯繫左大陸的銀行等等帳戶, 在中聯通香港用緊大中華plan, 因工作關係, 以前成日要中港兩邊走, 所以要有埋大陸號碼同數據.  但是肺炎開始, 已冇再返大陸了.

依家合約就快到期, 是否不能帶號碼轉去中國移動, 要硬食續約?

內地號碼係帶唔走。

香港號碼可以帶走,內地號碼則不能。

不過內地啲銀行好多都可以WECHAT綁定帳戶,
基本TRANSACTION都唔駛點用到SMS。

我都類似問題  呢家每月比$20 養住大陸 number.

每月$20

邊間每月$20?

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 2021-11-10 10:47 PM 發表
每月$20
邊間每月$20?

引用:
原帖由 kitewong 於 2021-11-15 12:47 PM 發表

邊間每月$20?
中聯通

引用:
原帖由 kitewong 於 2021-11-1 10:39 AM 發表
是咁的, 由於有個已實名登記的大陸號碼, 聯繫左大陸的銀行等等帳戶, 在中聯通香港用緊大中華plan, 因工作關係, 以前成日要中港兩邊走, 所以要有埋大陸號碼同數據.  但是肺炎開始, 已冇再返大陸了.

依家合約就快到期, 是否不能帶號碼轉去中國移動, 要硬食續約?
我想問在香港點樣可以交費充值實名制一卡兩號?必須找朋友用大陸wechat pay 增值?
以前都是在電話卡店幫我充值!現在已執咗!去過深水埗怕充值吾得及好似冇中聯卡買!

引用:
原帖由 snoopytown 於 2021-11-21 03:25 PM 發表

我想問在香港點樣可以交費充值實名制一卡兩號?必須找朋友用大陸wechat pay 增值?
以前都是在電話卡店幫我充值!現在已執咗!去過深水埗怕充值吾得及好似冇中聯卡買!
你果張卡是否一卡2號每月比8元行證費果張?

引用:
原帖由 rk2007 於 2021-11-21 07:00 PM 發表

你果張卡是否一卡2號每月比8元行證費果張?
我吾敢肯定$8/月,扣有是一卡兩號在深圳羅湖中國聯通實名制開!

引用:
原帖由 snoopytown 於 2021-11-21 07:11 PM 發表

我吾敢肯定$8/月,扣有是一卡兩號在深圳羅湖中國聯通實名制開!
我果張是香港買,香港增值100元6個月,每月扣8元,你去聯通門市問下。

引用:
原帖由 rk2007 於 2021-11-21 07:25 PM 發表

我果張是香港買,香港增值100元6個月,每月扣8元,你去聯通門市問下。
以前及現在問過冇,3仔也問過(因為香港網絡用3)

引用:
原帖由 snoopytown 於 2021-11-21 07:36 PM 發表

以前及現在問過冇,3仔也問過(因為香港網絡用3)
我想問香港中聯仲有得買此卡?

引用:
原帖由 snoopytown 於 2021-11-21 07:37 PM 發表

我想問香港中聯仲有得買此卡?
無得買

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]