• 瀏覽: 2,516
  • 回覆: 15
剛剛由 iPhone 6s 換了Iphone XR。

整體上非常滿意XR 的表現,但唯一不足是在家中連接 Apps Store 時經常出現 “無法連接 Apps Store” 的問題。

已經扒了文修改DNS 8.8.8.8, 8.8.4.4 , 1.1.1.1 等等,但情況只是略為改善。始終要不斷去 Tab 個 Icon 幾次先會開始下戴,有時亦會卡在中間。

請問是否 hardware 有問題?因為我其它手機沒有這個問題。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
請問更新了最新的ios版本沒有?

引用:
原帖由 kaibalau 於 2019-6-2 08:28 AM 發表

請問更新了最新的ios版本沒有?
已經是12.3.1了

回覆 引用 TOP

你試試重設去,可以選擇(重設所有設定),如果都唔得,你就要(重設所有內容及設定),之前我用 i-phone 6 plus ,就試過搵唔到原頭,重設所有設定都唔得,結果要重設所有內容及設定,即刻通左,不過你先要備份。

回覆 引用 TOP

所有方法都試過,結果我去左商場果度連商場WiFi 試,結果是正常。

即係有機會屋企 WiFi 連Apps Store 有問題,但 WiFi 上網正常。

唔識搞。

引用:
原帖由 starstar21star 於 2019-6-2 01:45 PM 發表

所有方法都試過,結果我去左商場果度連商場WiFi 試,結果是正常。

即係有機會屋企 WiFi 連Apps Store 有問題,但 WiFi 上網正常。

唔識搞。
Router 問題

回覆 引用 TOP

原來係呢個問題。都有小部份人出現 icable 上網連唔到 apps store 問題。

引用:
原帖由 starstar21star 於 2019-6-3 11:31 PM 發表

原來係呢個問題。都有小部份人出現 icable 上網連唔到 apps store 問題。
你都係埃雞寶客?

Cable 不是和香港寬頻同一個網?

眾醉我醒會煩惱
眾醒我醉要吃虧
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-6-4 12:25 AM 發表

你都係埃雞寶客?
Yes

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-6-4 01:36 AM 發表

不清楚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1968HK 於 4-6-2019 01:36 發表

Cable跟HKBN係兩間不同公司來的

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

i have the same problem with i-cable can't update/download apps for iphone.  You guys solved the problem yet?

似乎係唉雞寶的問題,解決方法就係轉公司

引用:
原帖由 island_sim 於 2019-6-13 02:49 PM 發表

i have the same problem with i-cable can't update/download apps for iphone.  You guys solved the problem yet?
搞唔掂。結果壯士斷臂。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]