• 瀏覽: 3,675
  • 回覆: 8
又到新嘅iphone 出

由以前炒得起到今日已經任買

由以前學生時代賺到果幾千蚊已經等如成個月嘅洗費

由以前用時間換錢(全日捕足10幾個鐘)為左幾千蚊

到依家用錢來買時間 (食野有半價時段wo," 排乜鬼啊,條龍咁長,行多陣,等正價唔洗等位好過喇") "嘩,條龍咁長嘅咁多人,搭的士算喇"

我地都後生過,應該明白依家年青人

我地都憤怒過,應該理解依家上街嘅學生

iphone 神話不再,我的青春亦不復再

望返起小弟我唯一一次搶到而又用唔起又要找卡數
而要即時放賣嘅2部

到依家可以唔洗再花心神去搶一部iphone

有感而發

年輕時,用生命/健康換錢

到老時,用錢來買返生命同時間

回覆 引用 TOP

好滾動

回覆 引用 TOP

iphone當炒頭1,2個月,每日平均1個鐘起碼賺1000蚊,
宜家我返工時薪計埋都無200蚊。
點解講到炒iphone賺錢好辛苦咁樣,返工咪仲辛苦。

引用:
原帖由 toman118 於 2019-9-14 11:01 AM 發表

iphone當炒頭1,2個月,每日平均1個鐘起碼賺1000蚊,
果時玩突擊

真係要捕足全日

等佢入得,又要鬥快,之後20秒就玩完

回覆 引用 TOP

Apple自己申請,賣咁貴又無新野,D所謂新科技重要比手andriod落後,來來去去食老本IOS穩定,安全。講完

引用:
原帖由 toman118 於 2019-9-14 11:01 AM 發表

賺iphone辛苦好多,試過同d南亞仔嘈打尖問題,差d冇命。

回覆 引用 TOP

我少年時代用飛鴿傳書⋯

我都好掛住隻鴿⋯

幾好味⋯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 terry_1911 於 2019-9-14 12:26 PM 發表

Apple自己申請,賣咁貴又無新野,D所謂新科技重要比手andriod落後,來來去去食老本IOS穩定,安全。講完
其實啲電好耐用都係佢其中一個優點。

我的DISCUSS遊記:
福岡:https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26856087
四國:https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27227837
名古屋:http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=25097818

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 terry_1911 於 2019-9-14 12:26 PM 發表

.

附件

E8E43D73-80C7-4845-9D83-31C861E59FD8.jpeg(164.73 KB)

2019-9-16 04:10 PM

主題標籤 #iphone
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]