• 瀏覽: 2,746
  • 回覆: 14
請問係咪只可以信用卡增值、試過去7-11增值唔到

熱賣及精選
點會增值唔到!
不如去Youtube seacrch “iphone 八達通”
好多示範影片睇

引用:
原帖由 cf9g 於 2020-7-2 03:59 PM 發表

請問係咪只可以信用卡增值、試過去7-11增值唔到
可以到7-11用現金增值

我都想問呢個問題,有時現金多. 想入落手機八達通,因儲值上限額有$3000. 咁我去惠康百佳用現金增值二三千蚊唔知得唔得?

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2020-7-3 11:43 AM 發表

我都想問呢個問題,有時現金多. 想入落手機八達通,因儲值上限額有$3000. 咁我去惠康百佳用現金增值二三千蚊唔知得唔得?
得,佢會放你試。

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 3-7-2020 11:43 發表

得,但留意手機八達通唔可以轉返啲錢出去O!EPAY的,即唔可以轉返落銀行戶口。

所以我會入落支付寶HK,再轉去銀行戶口。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-7-3 03:03 PM 發表

得,但留意手機八達通唔可以轉返啲錢出去O!EPAY的,即唔可以轉返落銀行戶口。
題外話,支付寶HK轉餘額去銀行戶口,需要身份認證。反而WeChat Pay轉餘額去銀行戶口,無需要身份認證。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-7-3 03:03 PM 發表

支付寶轉銀行要等幾日... 我會用微信~可以即刻轉入銀行

引用:
原帖由 渡邊廆 於 3-7-2020 21:38 發表

支付寶轉銀行要等幾日... 我會用微信~可以即刻轉入銀行
吓⋯⋯我支付寶HK轉去銀行,或者銀行轉去支付寶HK都係即時到帳,完全唔駛等啵⋯⋯

今朝先喺OK入咗千一蚊落支付寶HK,再轉去HSBC,全部都即時到帳的。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-7-3 10:07 PM 發表

吓⋯⋯我支付寶HK轉去銀行,或者銀行轉去支付寶HK都係即時到帳,完全唔駛等啵⋯⋯

今朝先喺OK入咗千一蚊落支付寶HK,再轉去HSBC,全部都即時到帳的。 ...
對,支付寶即時
方便過存錢機

引用:
原帖由 U-Transit 於 2020-7-3 10:07 PM 發表

今朝先喺OK入咗千一蚊落支付寶HK,再轉去HSBC,全部都即時到帳的。 ...
兌換係四日

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2020-7-3 11:43 AM 發表

只要總上限唔超過3000元就得,例如你張卡有150餘額,則只可去現金增值2850元,不能多。順便一提,而家入咗八達通的餘額不能轉回去o2pay,即是不能取回現金。
以前可以去番o2pay,卡同o2pay雙向流動,假設卡有2500元,可以轉500去o2pay,再由o2pay用轉數快轉去自己銀行戶口,再用提款卡提出,而家唔得。

咪能玩啦,增值唔到

引用:

大陸app偷資料

引用:
原帖由 渡邊廆 於 4-7-2020 00:41 發表

兌換係四日
兌換啲乜?
支付寶HK 轉帳去銀行戶口係用轉數快FPS方式,完全係即時到帳的。

主題標籤 #apple #蘋果
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]