• 瀏覽: 8,948
  • 回覆: 64
  • 追帖: 1
我同B check 完部iPhone ,A 話入數落我銀行戶口,點知入左筆Cheque 既錢,我個陣以為Cheque 會有哂名,就算咩事都可以查返銀行,點知4個鐘後真係彈票,有冇人話比我知而家可以點做?

報左警,check 左電話係太空卡,我影低左部機個機身號碼會唔會有幫助?

附件

D76D99C0-61D9-474C-A6E7-8EC43351AED0.jpeg(175.95 KB)

2020-11-5 02:40 PM

熱賣及精選
係咪要去蘋果備案,等蘋果鎖咗部電話呢

引用:
原帖由 Iamamen 於 2020-11-5 03:48 PM 發表

我打左去apple,佢連locate 部機係邊都做唔到,因為佢話我無log in 過部機
但部機我係csl 開過,交收個陣都開過檢查過

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Iamamen 於 2020-11-5 03:48 PM 發表

你認為蘋果會同你搞追兇咩,你係YC咩 ,等警察搞啦,急唔嚟。

出得黎就現金交收,或者payme,點會咁交收。我就算收payme,都確認左轉左落銀行戶口先會比機人

蘋果手機往往是騙案焦點,麥包老婆就是比人呃哂成副身家,識呢個牌子不是好事。

回覆 引用 TOP

成皮野都唔現金交收我都唔知講咩好.你預左追唔返,下次小心d啦

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-11-5 04:46 PM 發表

成皮野都唔現金交收我都唔知講咩好.你預左追唔返,下次小心d啦
所以話呢,邊個話先達九呃人,係好人先啱。

回覆 引用 TOP

出黎交收,先比部機人之後先等收錢咁搞笑?而加轉數快咁方便咁都唔用?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 fxxkingu 於 2020-11-5 04:42 PM 發表

出得黎就現金交收,或者payme,點會咁交收。我就算收payme,都確認左轉左落銀行戶口先會比機人
一開頭同A溝通係用現金,佢交收前20分鐘話唔得閒,搵左呀B出嚟同我check 貨😭😭我真係無估到會咁呃人

引用:
原帖由 Cky0224 於 2020-11-5 05:03 PM 發表

一開頭同A溝通係用現金,佢交收前20分鐘話唔得閒,搵左呀B出嚟同我check 貨😭😭我真係無估到會咁呃人
咁當時有冇講過話B會入票?定即場先同你講?

引用:
原帖由 lankusa 於 2020-11-5 05:05 PM 發表

咁當時有冇講過話B會入票?定即場先同你講?
係呀B check 完機,佢whatsapp同呀A講ok,然後呀A就過數比我,當時我的確見到有筆錢入左我先比部iPhone 呀B

引用:
原帖由 Cky0224 於 2020-11-5 05:08 PM 發表

係呀B check 完機,佢whatsapp同呀A講ok,然後呀A就過數比我,當時我的確見到有筆錢入左我先比部iPhone 呀B
但見到係支票唔係現金?
應該真係用轉數快,好多昆人就係用票...
如果對方用票應該可以查番對方戶口!

主題標籤 #iphone
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]