• 瀏覽: 25,320
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
今日想用微信內地錢包收錢時(包括轉帳及利是),出現圖中的信息,唔綁定內地銀行卡就收唔到錢。早兩個禮拜都仲收到錢,今日就唔得。有冇網友遇到相同情況?

附件

Screenshot_20190223-204815.png(287.61 KB)

2019-2-23 08:53 PM

我都中招

要實名,一系加銀行卡,一系加當地身份證。
伸我見到d馬拉人都可以收人幣, 佢地系加馬拉銀行卡。

中港澳"盲搶鹽"...點解D人咁無腦嫁..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fm948 於 2019-2-23 08:53 PM 發表

今日想用微信內地錢包收錢時(包括轉帳及利是),出現圖中的信息,唔綁定內地銀行卡就收唔到錢。早兩個禮拜都仲收到錢,今日就唔得。有冇網友遇到相同情況? ...
叫你加大陸銀行卡就加啦,否則就繼續用不到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fm948 於 2019-2-23 08:53 PM 發表

今日想用微信內地錢包收錢時(包括轉帳及利是),出現圖中的信息,唔綁定內地銀行卡就收唔到錢。早兩個禮拜都仲收到錢,今日就唔得。有冇網友遇到相同情況? ...
不嬲唔係唔加銀行卡收唔到$咩?

引用:
原帖由 topwai~威威 於 2019-3-1 02:01 AM 發表

不嬲唔係唔加銀行卡收唔到$咩?
以往綁HK credit card可以開通到人仔錢包同收到人仔餘額,但e+已經吾得咯

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-3-1 10:17 AM 發表

以往綁HK credit card可以開通到人仔錢包同收到人仔餘額,但e+已經吾得咯
我都最近嘗試失敗。

回覆 引用 TOP

而家收唔到錢,但用到錢,用晒之後唯有用支付寶,希望支付寶生生性性!

引用:
原帖由 fm948 於 2019-3-1 12:26 PM 發表

而家收唔到錢,但用到錢,用晒之後唯有用支付寶,希望支付寶生生性性!
用人仔餘額就要用Alipay, AlipayHK只可以經HK credit card很大6有限度應用

N年之前已經係咁

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-3-1 01:57 PM 發表

用人仔餘額就要用Alipay, AlipayHK只可以經HK credit card很大6有限度應用
AlipayHK在最近更新後我發現已經唔能夠再綑綁 Tap&Go MasterCard

未更新之前我都係捆綁咗Tap & Go 而家已經唔能夠再捆綁了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 平凡嘅貓 於 2019-3-1 06:35 PM 發表

N年之前已經係咁
V7 Pay HK都係近一兩年事,談吾上N年前...

況且上年年尾都試過轉人仔去V7 Pay HK人仔錢包入餘額,仲很大6便利店買到飲品添

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fm948 於 2019-3-1 12:26 PM 發表

開個大陸戶口有幾難?唔洗成日等人改變去方便你。

引用:
原帖由 lyh80115 於 2019-3-2 12:17 AM 發表

開個大陸戶口有幾難?唔洗成日等人改變去方便你。
依家香港中銀可以代辨大陸中銀戶口。你試吓喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jimmy584 於 2019-2-23 10:17 PM 發表

我都中招
今日發覺已經完全開唔到微信中國錢包,你開唔開到?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]