• 瀏覽: 2,013
  • 回覆: 15
想請問在香港想註冊使用WeChat係未一定要好友協助驗證?
如找不到合適有無其它辦法呢?
謝謝!!

引用:
原帖由 hmanbel 於 2021-1-14 10:55 PM 發表

想請問在香港想註冊使用WeChat係未一定要好友協助驗證?
如找不到合適有無其它辦法呢?
謝謝!!
用香港手機號註冊

引用:
原帖由 ringo1102 於 2021-1-14 11:43 PM 發表

用香港手機號註冊
我就係用香港號碼註冊,但又要我搵人驗證

引用:
原帖由 hmanbel 於 2021-1-15 09:49 AM 發表

load好耐都未得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hmanbel 於 2021-1-15 09:49 AM 發表

你冇朋友咩?

回覆 引用 TOP

我換了兩次電話, 都用得返微信, 唔洗揾人証明。

引用:
原帖由 mdlee 於 2021-1-19 02:57 PM 發表

樓主個微訊, 係大陸版??

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2021-1-19 07:18 PM 發表

樓主個微訊, 係大陸版??
舊機V7正常,裝新機V7時掃番舊機V7 QR code,再很舊機確認就可以轉移a/c去新機

V7HK或V7CN都係咁玩,冇分別

回覆 引用 TOP

此處不留人 自有留人處

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mdlee 於 2021-1-19 14:57 發表

樓主應該係開新註冊的戶口,因為唔知幾時開始,微信新註冊的戶口,要搵一個註冊半年以上的戶口掃qrcode的(最少香港和中國電話註冊係咁)。

引用:
原帖由 冼拿 於 2021/1/20 10:30 發表

樓主應該係開新註冊的戶口,因為唔知幾時開始,微信新註冊的戶口,要搵一個註冊半年以上的戶口掃qrcode的(最少香港和中國電話註冊係咁)。
注冊半年以上戶口意思也包括用戶的手機wechat(安裝wechat app)和使用超過半年。 如果中途有刪除個app又從新計算。

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-1-20 10:50 發表

注冊半年以上戶口意思也包括用戶的手機wechat(安裝wechat app)和使用超過半年。 如果中途有刪除個app又從新計算。
我印象中係註冊了半年的戶口就可以,中間你有間中登入(用app或電腦登入),等騰訊不會因為戶口長時間不登入而刪除就可以了。

引用:
原帖由 冼拿 於 2021/1/20 14:41 發表

我印象中係註冊了半年的戶口就可以,中間你有間中登入(用app或電腦登入),等騰訊不會因為戶口長時間不登入而刪除就可以了。
我超過10年帳戶. 但是都是幫不到朋友確認.
我發現可能是因為

(1)有時會uninstall app再install app 所以當是帳戶年期不夠?
(2)可能是中國移動香港的一卡兩號. 戶口應該是跟國內號碼. 但是, 我現在身在香港(用了香港號碼)所以不承認有資格去幫朋友新帳戶做確認. 我需要回廣東省時, 有機會再去試試才能夠搞清楚.

回覆 引用 TOP

謝謝你的分享

回覆 引用 TOP

謝謝大家的回覆
我搵到人幫我掃Code,亦已成功驗證,但每次去按"返回註冊流程"那個綠色鍵就無回應(附件圖),試過用第二部手機註冊都
係咁,點解會咁既?

附件

IMG-20210118-WA0000.jpg(62.17 KB)

2021-1-20 10:02 PM

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]