• 瀏覽: 6,900
  • 回覆: 54
  • 追帖: 2
請問有什麼方法可裝,已下載晒有野,只差什麼gms

引用:
原帖由 kerop1945 於 2020-11-10 07:17 AM 發表

有圖,咩機嚟?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kerop1945 於 2020-11-10 07:17 AM 發表

要裝
Google framework, Google service,先可以裝 Google play store

其實有啲牌子國行本身有,例如 realme,你只需裝 Google play store

引用:
原帖由 montejo 於 2020-11-10 04:32 PM 發表

要裝
Google framework, Google service,先可以裝 Google play store

其實有啲牌子國行本身有,例如 realme,你只需裝 Google play store
我之前買紅米k20都可即用,今次淘左部歐加即出事

引用:
原帖由 kerop1945 於 2020-11-10 04:38 PM 發表

我之前買紅米k20都可即用,今次淘左部歐加即出事
即係佢無預裝 Google framework,你上 YouTube搵下

回覆 引用 TOP

我裝左Google play先之後到,開不到, framkeork請問是否有先後次序

引用:
原帖由 kerop1945 於 2020-11-10 05:10 PM 發表

我裝左Google play先之後到,開不到, framkeork請問是否有先後次序
能裝就安裝沒分先後的,你可以安裝看看(要打開所有權限,否則彈APP),裝到以下參考就當我沒說過
我朋友用A貨都有Google
你試下用Google安裝器

以下給你參考
例子:當年ANDROID 6.0我用三星大陸版無Google的,要ROOT機才可以裝
ANDROID 7.0開始有,但沒有Google play,要自己下載安裝

正常Google framework(框架)是安裝系統裡面,所以要ROOT機才可以裝

你可以看看是否在SYSTEM\PRIV-APP裡面有沒有Google framework

附件

Image 1.jpg(36.94 KB)

2020-11-10 05:46 PM

Image 1.jpg

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

都是不能

回覆 引用 TOP

唔係大牌子國行機都幾難搞,買之前又唔做功課。
你搵吓GMS installer睇吓得唔得啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kerop1945 於 2020-11-10 04:43 PM 發表

山塞機 好難搞 搵賣比你個個人睇下搞唔搞到

1.先到apps下載中心(大陸果啲)搵Google安裝器再安裝佢先
2.裝完restart機,就可以搵埋google play安裝
3.裝完就可以係play搵埋其它google apps

回覆 引用 TOP

睇嚟都系山寨機,我在大陸咁耐都沒聽過呢個牌子

回覆 引用 TOP

主題標籤 #Google #谷歌
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]