註冊 登入

年卡的比較

引用:
原帖由 巨乳下垂了 於 2018-9-18 08:28 PM 發表

最近買左張3黃萬,
香港用正常,
澳門未有機會試,
但上到深圳幾乎完全上唔到網,
請問其他用家嚮大陸使用情況如何?
thx
你有開手機的漫遊和SET中國聯通網嗎?

升市莫估頂,跌市咪鬥氣
引用:
原帖由 巨乳下垂了 於 2018-9-18 08:28 PM 發表

最近買左張3黃萬,
香港用正常,
澳門未有機會試,
但上到深圳幾乎完全上唔到網,
請問其他用家嚮大陸使用情況如何?
thx
上移動就上唔倒, 要上联通,  手動試試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小強基金 於 2018-9-18 08:35 PM 發表

你有開手機的漫遊和SET中國聯通網嗎?
引用:
原帖由 ronc2000 於 2018-9-18 08:36 PM 發表

上移動就上唔倒, 要上联通,  手動試試
冇呀,第一次用呢類卡,唔知道要set野,
因為插左卡嚮香港上網同打電話都順暢,
所以冇再搞任何野

有時勉強上到
幾分鐘先load到入個網頁
仲要起格

下次北上再試試調較返,
多謝兩位師兄解答

回覆 引用 TOP

想問問 是否所有年咭的通話是否接聽都計分鐘?
我以前用中移動增值咭是打入免費的。
現用IMC 卻打入都扣,
打出未接通都好似扣(未肯定)

引用:
原帖由 hchiuk 於 2018-9-19 07:26 AM 發表

冇聽過香港儲值卡(月费都係)接收唔計分鐘.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hchiuk 於 2018-9-19 07:26 AM 發表

應該計通話時間,不論打出打入。未接通不計的。

回覆 引用 TOP

請問各位知唔知有無邊張抵玩嘅儲值咭係有齊 “全套飛線”及“留言信箱”?
因為主咭12月到期,想轉埋儲值咭,但 Hello, Hemat & 萬年咭都只得 全飛 (**21*),萬年連“留言信箱”都無,IMC 又無飛線,所以想問大家,邊張儲值咭有呢兩個服務?

引用:
原帖由 BB22. 於 2018-9-19 03:22 PM 發表

請問各位知唔知有無邊張抵玩嘅儲值咭係有齊 “全套飛線”及“留言信箱”?
因為主咭12月到期,想轉埋儲值咭,但 Hello, Hemat & 萬年咭都只得 全飛 (**21*),萬年連“留言信箱”都無,IMC 又無飛線,所以想問大家,邊張儲值咭有呢兩個服務? ...
唔使用 data 可以考虑 中移動

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BB22. 於 2018-9-19 03:22 PM 發表

因為主咭12月到期,想轉埋儲值咭,但 Hello, Hemat & 萬年咭都只得 全飛 (**21*),萬年連“留言信箱”都無,IMC 又無飛線,所以想問大家,邊張儲值咭有呢兩個服務? ...
儲值卡服務有限,難以提供多元化的飛線服務。
如一定要,可選擇副台卡(無合約),例如birdie,就有
-所有來電轉駁
-通話中來電轉駁
-無人接聽自動轉駁
-未能接通來電轉駁
-來電待接
月費由每月$48起。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。