• 瀏覽: 1,613,475
  • 回覆: 5,452
  • 追帖: 218
引用:
原帖由 江別學 於 2021-10-13 02:26 PM 發表

咁差?仲諗住轉㖭
喺屋企用iPhone 13 speed test
CMHK 起碼有40Mbps

熱賣及精選
引用:
原帖由 b589530 於 2021-10-16 02:13 PM 發表

樓主,見有啲唔係官方MNP中心,例如一啲賣電話卡的店都幫人做MNP,其實係唔係同官方一樣?
可做MNP的,一般都是官方指定分銷商,例如鴨聊佳、lucky和valuegb都是這方法,如有疑問,可以到官方的網站或fb專業查看或發問。

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-16 09:09 PM 發表

可做MNP的,一般都是官方指定分銷商,例如鴨聊佳、lucky和valuegb都是這方法,如有疑問,可以到官方的網站或fb專業查看或發問。
我睇緊hk mobile mnp,見官方mnp包括:銅鑼灣糖街 2~8 號、荃灣登發街 4-6 號、元朗擊壤路 14-18 號崇德樓地下 A 舖、中環德輔道中 21-23 號,及旺角道 38 號新舖。
而一間叫精藝同超譯嘅店都可以mnp,查過地址,唔係官方指定

引用:
原帖由 b589530 於 2021-10-16 09:54 PM 發表

我睇緊hk mobile mnp,見官方mnp包括:銅鑼灣糖街 2~8 號、荃灣登發街 4-6 號、元朗擊壤路 14-18 號崇德樓地下 A 舖、中環德輔道中 21-23 號,及旺角道 38 號新舖。
而一間叫精藝同超譯嘅店都可以mnp,查過地址,唔係官方指定
精藝同超譯一般稱為“艇仔”,做客人和分銷商的中間人,方便客人之餘亦可從中賺佣。至於是否可靠就要自行判斷了。
其實香港都有不少這樣的例子,例如郵票可在便利店買、網購貨品亦可在便利店領取等等。

引用:
原帖由 余詠詩 於 2021-10-15 06:39 PM 發表

用剩的電話分鐘跟一世,到期增值可以繼續用,數據唔係跟到期日期,係你申請數據果日計365日,用剩的數據到期會無晒,你可以按「##107#」睇返張咭到期日期同數據到期日期
明白

想問下依加3張黃年卡係咪最抵玩?
同埋遲下實名,會唔會比人cut?

引用:
原帖由 wahcli 於 2021-10-17 12:55 AM 發表

精藝同超譯一般稱為“艇仔”,做客人和分銷商的中間人,方便客人之餘亦可從中賺佣。至於是否可靠就要自行判斷了。
其實香港都有不少這樣的例子,例如郵票可在便利店買、網購貨品亦可在便利店領取等等。
明白!謝謝!

引用:
原帖由 賭運哥 於 2021-10-17 07:13 PM 發表

想問下依加3張黃年卡係咪最抵玩?
同埋遲下實名,會唔會比人cut?
不知什麼是“最低”,萬能卡比其他卡並不算便宜,本地或大陸數據都是,只是可以將兩者合併在一張卡,以前的確少見,但現在已有不少其他選擇。
萬能卡當然有亦實名方法,未聽聞會cut卡。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]