註冊 登入

各位用開邊張儲值卡??

引用:
原帖由 wahcli 於 2018-6-14 11:35 AM 發表

其實不算加價,只是加大初期投資而已。
如果估計每月的費用是超過$20,基本上分別不大,$48的一張用兩個月後就要增值,$98的要四個月才需要增值,之後兩張卡基本上就一樣。
另外,如果轉去Kabayan,門市職員都會先收$100,卡價有剩的作為增值,所以這三張卡的初期投資是差不多了。
結論-Hello卡最好,仍沒有變。 ...
弊在Hello不能MNP呢!
你總係唔明我要乜?唔能聚焦!

精選樓盤
引用:
原帖由 屢禁不改 於 2018-6-14 12:14 PM 發表

弊在Hello不能MNP呢!
你總係唔明我要乜?唔能聚焦!
Hello當然可以MNP啦,不過要有些耐性,未必一次可以成功。
所以如果大家認為Hello很難做,我亦給了很多其他次要選擇,希望都有幫助。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小小胖虎 於 2018-6-13 11:18 AM 發表

我都想出張黎備用 諗緊CSL定數仔好
for打電話既數仔平少少 同埋呢排增值50$有得抽獎
基本上係實用獎咁滯 因為有幾輪抽
今次抽唔中既下輪再抽過

中國移動3/4G 主卡養號 + IMC年卡數據。

準備轉3萬能卡做養號+數據

回覆 引用 TOP

其實hello真係低量之選,$20充值延半年真係抵玩,係mnp比較麻煩,睇隔離epc就知道唔係成日有卡,其中屯門係永遠無貨嘅,但亦因為該板有人定期報料,有貨可即時衝去做!另外就係買券問題,唔係咁多人識搵賓印小店(其實街市基本都有),買呢張$20充值券,正常手機舖亦未必入hello系列券。

我有用過smt 98蚊果張,覺得無咩大問題

引用:
原帖由 sojoke 於 2018-6-14 04:22 PM 發表

其實hello真係低量之選,$20充值延半年真係抵玩,係mnp比較麻煩,睇隔離epc就知道唔係成日有卡,其中屯門係永遠無貨嘅,但亦因為該板有人定期報料,有貨可即時衝去做!另外就係買券問題,唔係咁多人識搵賓印小店(其實街市基本都有),買呢張$20充值券,正常手機舖亦未必入hello系列券。 ...
禁冷門?究竟想唔想做生意架?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 0意外 於 2018-6-15 09:51 AM 發表

我有用過smt 98蚊果張,覺得無咩大問題
另外,有$48面值架!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 一生毒L 於 2018-6-14 03:35 PM 發表

for打電話既數仔平少少 同埋呢排增值50$有得抽獎
基本上係實用獎咁滯 因為有幾輪抽
今次抽唔中既下輪再抽過
抽獎呢d野小事 最主要夠平姐 數記卡我都ok

引用:
原帖由 easy.go. 於 2018-6-15 12:26 PM 發表

五毫一分鐘/call,月費加到$3/月!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 easy.go. 於 2018-6-15 12:26 PM 發表

抽到獎咪當開心下囉,有500蚊同1000蚊超市劵,仲有dyson暖風機抽

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2018-6-13 11:23 AM 發表

這情況就不用考慮年卡,因為價錢會計入數據。
我會建議用外傭卡,例如Hemat、Hello、Trihalo、Kabayan等。
hemat,Trihalo,Kabayan係咪半年增50?

數記~

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 coolrain1030 於 2018-6-22 06:22 AM 發表

hemat,Trihalo,Kabayan係咪半年增50?
Hemat - 增值$50延長90日
Trihalo - 增值$50延長60日
Kabayan - 增值$50延長180日
Hello - 增值$20延長180日
萬能卡 - 增值$80延長360日

回覆 引用 TOP

數碼x

回覆 引用 TOP

30 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。