註冊 登入

[機種討論] Galaxy Note 9 集中討論區 (4)【此帖已滿請去(5)】

本主題由 chairman_palm 於 2018-9-16 10:57 AM 設置高亮
其實點解隻銅色會無出到嘅?

日後 儘量別教今天的淚白流
留低擊傷你的石頭 從錯誤裡吸收

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 WWXX1 於 2018-12-3 05:22 PM 發表

果啲so call 行貨機好似拎唔到8達通果$600
同埋係咪行貨都有兩個唔同代理?
百記、衛記、兇澤等大舖,電訊商上台機係三星直接比貨
細舖有兩種,第一種係同Synergy / 勤達拎貨,定價係比大舖平,比另一種細舖貴,有八達通獎賞
第二種係同大舖拆貨賣,定價最平,一樣有保養,但無$600八達通獎賞(三星機細舖買只認Synergy / 勤達貨)

引用:
原帖由 林燊 於 2018-11-27 01:45 PM 發表

我用512,未見相機lag過……
我都一樣,未 lag 過
只係 4k 60fps 機身少少熱
(8/512)

大灣區融合 = 2018版-上山下鄉大遷徙
嘈吵表演大陸大嬸-->香港; 窮港燦-->大陸
2046前, 人口質素一體化, 粥中有屎, 屎中有粥
各界熱烈慶賀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k20031102 於 2018-12-3 08:57 PM 發表

百記、衛記、兇澤等大舖,電訊商上台機係三星直接比貨
細舖有兩種,第一種係同Synergy / 勤達拎貨,定價係比大舖平,比另一種細舖貴,有八達通獎賞
第二種係同大舖拆貨賣,定價最平,一樣有保養,但無$600八達通獎賞(三星機細舖買只認Synergy / 勤達貨) ...
謝謝師兄
知唔知邊間細舖同Synergy / 勤達拎貨?唔想逐間問

引用:
原帖由 mmmjerry 於 2018-12-3 11:12 AM 發表

回贈後都係四千尾,仲唔夠平😑
師兄邊間買好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2018-12-3 14:28 發表

65 萬人票選 Android 旗艦  Galaxy Note 9 擊敗 Mate 20 Pro 奪冠

https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/211953/1/

踏入年尾很多樂迷都開始為最喜愛歌手和歌曲投票,手機界早前亦有網站推出投票,讓網民可以投選心目中最受歡迎的 Android 旗艦手機。網站 Android Authority 舉行 ...
Galaxy Note 9 sure win Mate 20 Pro

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hi123hi123 於 2018-11-28 11:49 AM 發表

上完cs檢查完記得話返俾我地知邊到有問題!
上去cs換左鏡頭,要洗機+移除玻璃貼!肉都赤埋,係基龍街貼成$500架😥😥

引用:
原帖由 -格尼弗斯- 於 2018-12-4 12:10 AM 發表

謝謝師兄
知唔知邊間細舖同Synergy / 勤達拎貨?唔想逐間問
而家勤達貨6+128賣緊59xx左右,最簡單問間舖同望下部機有冇synergy/勤達貼紙就得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lchcws214 於 2018-12-4 02:26 AM 發表

上去cs換左鏡頭,要洗機+移除玻璃貼!肉都赤埋,係基龍街貼成$500架😥😥
哇,嚇到我note9都縮埋,好彩我冇拿去整,岩岩更新完,我部機影相問題正常返晒^^
你張貼靚貼冇左真系好肉赤><推箭你去“深之都”有間好似叫基石,150蚊,平靚正

引用:
原帖由 hi123hi123 於 2018-12-4 08:27 AM 發表

哇,嚇到我note9都縮埋,好彩我冇拿去整,岩岩更新完,我部機影相問題正常返晒^^
你張貼靚貼冇左真系好肉赤><推箭你去“深之都”有間好似叫基石,150蚊,平靚正 ...
你地影夜景較自動,會唔會爆光同變矇?定係我設定錯?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DAYPAY 於 2018-12-3 11:01 AM 發表

八達通都失效。。o shit
你張八達通係咪以前啲實名學生八達通卡?如果係,係綁定唔到嘅,要開一張新不記名卡,我都係咁

引用:
原帖由 阿古斯破壞者 於 2018-12-6 08:30 AM 發表

你張八達通係咪以前啲實名學生八達通卡?如果係,係綁定唔到嘅,要開一張新不記名卡,我都係咁
已解決,謝師兄

回覆 引用 TOP

你們的note9鈴聲會否經常自動轉到靜音?

回覆 引用 TOP

想問下樓上之前講影相放大有雜聲意思係唔係見到有雪花?

我部機11月中買, 發現如果唔係係光猛地方影相放大會見到好多雪花, 係唔係正常?

引用:
原帖由 rebecca515 於 2018-12-10 12:51 AM 發表

想問下樓上之前講影相放大有雜聲意思係唔係見到有雪花?

我部機11月中買, 發現如果唔係係光猛地方影相放大會見到好多雪花, 係唔係正常?
唔正常

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。