註冊 登入

[機種討論] Galaxy Note 9 集中討論區 (5)

你可上SMT FB 睇

精選樓盤
引用:
原帖由 finacc 於 2019-1-19 11:42 AM 發表

依家手機的發展都幾瓶頸了,加上每次重新set機越來越麻煩(要從新登入很多App), 所以我都大半年先會開始考慮換機了。
Reset部機的確係一個考慮,普通apps小事,ebanking嗰啲要雙重認證就比較花時間,所以而家主機我一年只換一次,冇以前一年幾部咁癲。

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Pixel 2,Galaxy Note 9
(平板) iPad Pro 11",iPad Pro 12.9"
(電腦) Macbook Pro 13"
準備入手:-
引用:
原帖由 lafy 於 2019-1-19 03:24 PM 發表

Reset部機的確係一個考慮,普通apps小事,ebanking嗰啲要雙重認證就比較花時間,所以而家主機我一年只換一次,冇以前一年幾部咁癲。
以前我一有新機出都心思思想換機,現在不等到一部全符合要求的機都不會換啦

引用:
原帖由 lafy 於 2019-1-19 03:24 PM 發表

的確係,ebanking加埋一堆中港兩地嘅支付,覺得換機越嚟越身心俱疲……

引用:
原帖由 kirk 於 2019-1-19 01:03 PM 發表

你可上SMT FB 睇
多謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 finacc 於 2019-1-19 03:26 PM 發表

以前我一有新機出都心思思想換機,現在不等到一部全符合要求的機都不會換啦
近呢兩年只有三星旗艦機至可以滿足哂我所有要求(包括smart octopus),搞到我主機好難轉會,唔係用S系就Note系。

千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。

現時持有:
(手機) iPhone 8,Pixel 2,Galaxy Note 9
(平板) iPad Pro 11",iPad Pro 12.9"
(電腦) Macbook Pro 13"
準備入手:-
引用:
原帖由 lafy 於 2019-1-19 04:05 PM 發表

近呢兩年只有三星旗艦機至可以滿足哂我所有要求(包括smart octopus),搞到我主機好難轉會,唔係用S系就Note系。
呢幾年用LG,HTC,華為等,到今年用3星,真系唔會再轉,所有功能已經十分全面,同樣都系smart octopus真系超級方便!

回覆 引用 TOP

三星旗艦機勝在夠平均,周身刀張張都夠利

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 林燊 於 2019-1-19 03:29 PM 發表

的確係,ebanking加埋一堆中港兩地嘅支付,覺得換機越嚟越身心俱疲……
加埋人大了記憶力下降,很多時連password都沒有印象

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lafy 於 2019-1-19 04:05 PM 發表

Smart Octopus 絕對是令到我下一部機應該都會是三星機的其中一個原因。另外,我非常喜歡Good Lock的方便。

回覆 引用 TOP

已經囉到個600蚊
但係入推薦碼個100蚊係咪遲d先會有?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。