註冊 登入

[機種討論] Galaxy Note 9 集中討論區 (5)

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-4-18 07:04 PM 發表

C Hing即係Android 8唔夠9安全嗎?
如冇記錯, 幾次upgrade 都有講堵塞咗某D安全漏洞...咁囉

探索火星火箭太空人, 火箭去到月球, 先至驚覺冇帶底褲替換.
究竟佢要向地面基地講咩, 先至有特別運送底褲服務到月球?
(提示: "叫我X特首")

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 RichInsider 於 2019-4-18 06:02 PM 發表

咁看來宜再觀察清楚才行動,因見pie有dark mode,話可慳電又護眼,所以猶豫良久。
me too!都唔知點取捨好🤣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-4-18 05:57 PM 發表

感覺慢左,另外最唔習慣係導覽列無得隱藏,開瀏覽器永遠都存在,可能每個人習慣唔同啦! 我揾緊方法降返落去
三天王鍵點會唔可以隱藏呀,仲加左手勢功能,方便好多添

引用:
原帖由 jackiekwok 於 2019-4-18 07:09 PM 發表

三天王鍵點會唔可以隱藏呀,仲加左手勢功能,方便好多添

我手細,用左手時,手勢最右邊好難控到,所以我只用三天王健,依個只係我個人問題

引用:
原帖由 stanleyckc 於 2019-4-18 07:49 PM 發表

我手細,用左手時,手勢最右邊好難控到,所以我只用三天王健,依個只係我個人問題
降返落 8.0 可以解決到你嘅問題咩?

另外,唔用天王鍵手勢,可考慮用 Goodlock 入面嘅 One Hand Operations,可 set 到哂所有天王鍵功能,單手都用到,可以一試。

回覆 引用 TOP

我試試先,唔該晒c hing

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RichInsider 於 2019-4-18 06:00 PM 發表

我都係同樣情況,未敢升級。
9.0係咪未完善?
NFC感應慢咗? 相機正常嗎?反應順快嗎?有無彈app?
因聽說要清機後升級才穩陣,但要重新裝過晒啲app實在痛苦,所以想考慮清楚才行動。 ...
我老早升咗,而且係直接 OTG 升無清機,一切良好,無發現咩大問題,唯一覺得當 wifi 訊號弱時會用電多過未升之前。

NFC、相機都正常,無彈 app,但最後呢個好取決於裝左咩 app,我無彈,但唔知其他人升完會唔會彈,始終要所有 apps 都支援 9.0 需要時間。

電量方面亦滿意,一晚待機(約七個鐘,因為我房 wifi 訊號收得差好哂電,所以瞓覺時會關左 wifi 佢,4G 照開)通常用 3% 至 4%,唔打機嘅 screen on time (上網、messaging 同少量睇片)約七小時。

回覆 引用 TOP

Note 9 128GB 減到5,998好抵 仲有600 smart octopus送

回覆 引用 TOP

唔好意思呀,我想急問各位C兄C姐,我依家用緊note 9 smart octopus, 但係黎緊會轉用另一部電話,想知原本張8達通點樣可以用得番呢?謝謝。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。