註冊 登入

無知一問, 同樣lcd芒...xr條邊咁鬼粗???

帶左套根本就唔覺!尤其是而家好多Apps有dark mode !出嚟踩嘅人其實究竟有冇見過真機!個屏幕靚到一流!睇數據根本就多餘!又換取到慳電!其實依部機幾全面直得推薦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-9 06:03 PM 發表

人哋話LCD mon 邊做吾到幼,但又會有人信,一句講哂,吾好理人。
LCD 比LED 厚, 主要係有背光板, 因為厚所以屈曲程度學唔到LED. 所以XR 同其他Android機一樣, 有一個”下巴”. 但Apple為左美學, 選擇寧願4邊對稱, 邊框較厚去隠藏”下巴”, 唔想學Android機清一色兩邊超窄, 但有個突兀既下巴.

https://forums.macrumors.com/threads/why-is-the-bezel-on-the-xr-so-big.2139541/ 其實唔識你可以網上學下.

引用:
原帖由 imstranger 於 2019-1-12 11:39 AM 發表

LCD 比LED 厚, 主要係有背光板, 因為厚所以屈曲程度學唔到LED. 所以XR 同其他Android機一樣, 有一個”下巴”. 但Apple為左美學, 選擇寧願4邊對稱, 邊框較厚去隠藏”下巴”, 唔想學Android機清一色兩邊超窄, 但有個突兀既下巴.

https://forums.macrumors.com/threads/ ...
所以咪話囉,人講乜你信乜,兩邊窄有少少少吾覺嘅下巴好核突咩,無話錯你哋架,仲有又吾見人哋啲機係咁,淨係蘋果先有咁問題,仲夠膽講為了美學,當全世界嘅人盲的,真係吾知原來好厚亦係咁原因,唉......

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-12 11:53 AM 發表

所以咪話囉,人講乜你信乜,兩邊窄有少少少吾覺嘅下巴好核突咩,無話錯你哋架,仲有又吾見人哋啲機係咁,淨係蘋果先有咁問題,仲夠膽講為了美學,當全世界嘅人盲的,真係吾知原來好厚亦係咁原因,唉...... ...

你可以覺得靚,但我覺得好核突  

低清+粗邊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 秒速五厘米 於 2019-1-12 12:00 PM 發表

你可以覺得靚,但我覺得好核突  
全世界都吾認同靚所以少人買,而你就......

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-12 01:17 PM 發表

全世界都吾認同靚所以少人買,而你就......9208767

左抄抄,右拼拼,只係呃到D唔識睇既啫  

至於少人買呢...........你減晒果D $1000-3000廉價機 , 有人賣得咁多先算喇

回覆 引用 TOP

以前有home button ,超勁大下巴就無事,今日突然就話少少下巴都吾順眼,仲要兩側整闊就番佢,吾太明囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 逝去日子。 於 2019-1-9 03:44 PM 發表
https://img.gizchina.com/2018/12/78bdd92aea954a2ebbf22638a0f09c7d_1000-640x426.jpghttp://www.ringhk.com/editor/news2018/20181026_iphonexr_09.jpg
冇理由差咁遠o既~?Apple明明係世界第一工業設計...定係我眼花??? ...
可能TIM曲鐘意粗呢

引用:
原帖由 磨爛蓆2017 於 2019-1-12 05:23 PM 發表

可能TIM曲鐘意粗呢
有可能,傳聞Tim 係gay, 又粗又黑佢梗鐘意,不過呢區睇到好多post 都好多人鐘意喎!

引用:
原帖由 股場小呻仙 於 2019-1-12 09:13 PM 發表

有可能,傳聞Tim 係gay, 又粗又黑佢梗鐘意,不過呢區睇到好多post 都好多人鐘意喎!
喂! 無理由黑禾 , 好似係亞洲人嚟禾

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。