註冊 登入

邊個台先好用呀?

引用:
原帖由 pinkbar 於 2019-2-16 01:12 AM 發表

中移都真係唔會再用,平都冇用
我都係咁話,用過一次都怕怕

精選樓盤
中移真係地鐵收得咁差咁恐怖,等我做下白老鼠,再同大家滙報

引用:
原帖由 獨自在他方 於 2019-2-15 11:35 AM 發表

地鐵成日都收到但上唔到網....
我又唔覺, 不過地鐵都係一陣姐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天空中的你 於 2019-2-15 01:03 PM 發表

自己買張卡試下先啦,不過CSL我都唔太建議用
X2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 man29046 於 2019-2-16 01:38 AM 發表

我都係咁話,用過一次都怕怕
我未用過但聽包膠聽到怕

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 777walker777 於 2019-2-16 02:14 AM 發表

中移真係地鐵收得咁差咁恐怖,等我做下白老鼠,再同大家滙報
咁樣搵自己黎攪,我轉左去3台,傾電話都冇點窒過

回覆 引用 TOP

已轉左 CMHK, 用左一輪。寫用後感,我發覺呢度太多打手,因為好多貼都話地鐵收得好差,所以之前好担心地鐵收得好差,結果係絕對冇問題。好似我今日由荃灣站,一路坐到去中環,全程睇薪果,東方報 apps,加 YouTube,冇窒過。

哩到係咪多打手就唔知喇,但知啲唔知啲嘅人就亂叫嘅就大把。

好多人成日話csl係地鐵收到用唔到,咪就係多得csl將條B8放做4G累事囉,當部手機自動拎住一條B8咁就唧都唧唔到啲數據出嚟,但如果CCA到兩條B3,情形就好好多。最慘csl唔知點解係地鐵入面CCA係好唔穩定,其餘3個台都過度B1去4G,唯獨csl重將佢停留係3G,真係無言。。。

數記,係地鐵入面,咪又係全靠條B1,同埋好穩定地2CCA,之前未將條B1過度去4G咪又係死死吓。

中移,又係好彩有放B1入4G,而佢CCA都好穩定,最積極發展部署B7入地鐵又係佢

引用:
原帖由 777walker777 於 2019-3-5 08:55 PM 發表

已轉左 CMHK, 用左一輪。寫用後感,我發覺呢度太多打手,因為好多貼都話地鐵收得好差,所以之前好担心地鐵收得好差,結果係絕對冇問題。好似我今日由荃灣站,一路坐到去中環,全程睇薪果,東方報 apps,加 YouTube,冇窒過。 ...
之前都有人話CMHK在西鐵線荃灣西至錦上路之間的一段收不到,事實係點又唔知道。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2019-3-5 10:56 PM 發表

之前都有人話CMHK在西鐵線荃灣西至錦上路之間的一段收不到,事實係點又唔知道。
我好彩,依家用過為証,如果大家有疑問,真係建議用幾十蚊買張咭試用下先,唔好盡信所謂的“用家”

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sircom 於 2019-3-5 10:33 PM 發表

哩到係咪多打手就唔知喇,但知啲唔知啲嘅人就亂叫嘅就大把。

好多人成日話csl係地鐵收到用唔到,咪就係多得csl將條B8放做4G累事囉,當部手機自動拎住一條B8咁就唧都唧唔到啲數據出嚟,但如果CCA到兩條B3,情形就好好多。最慘csl唔知點解係地鐵入面CCA係好唔穩定,其餘3個台都過度B1去4G,唯獨csl重將佢停留係3G,真係無言。。。

數記,係地鐵入面,咪又係全靠條B1,同埋好穩定地2CCA ...
地鐵都係搭一陣姐, 我覺得又無咩所謂, 重點係地面用既時間耐先最重要

引用:
原帖由 獅子o 於 2019-3-6 02:09 PM 發表

地鐵都係搭一陣姐, 我覺得又無咩所謂, 重點係地面用既時間耐先最重要
但有部分人連果一陣地鐵極慢都會要嗌生嗌死咁。

回覆 引用 TOP

45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。