註冊 登入

[機種討論] Galaxy S10 集中討論區 (2)

引用:
原帖由 xtype 於 2019-3-23 03:57 PM 發表

有spiderman theme?
spider man 殼

回覆 引用 TOP

精選樓盤
引用:
原帖由 kcmx 於 2019-3-23 04:02 PM 發表

有無師兄係電腦過whatsapp舊紀錄? dl左whatsapp係部s10 plus搵唔到folder...
(雖然google同三星都有可以過apps, 但我暫時都唔想sync data )
有無試過其他file manager

回覆 引用 TOP

多謝師兄, 我試試

回覆 引用 TOP

我用手機本身的file manager同直插電腦都搵唔到個whatsapp folder
陣間試下用playstore其他file manager睇睇.

引用:
原帖由 kcmx 於 2019-3-23 05:53 PM 發表

我用手機本身的file manager同直插電腦都搵唔到個whatsapp folder
陣間試下用playstore其他file manager睇睇.
兩樣都揾到wts file

回覆 引用 TOP

我登記咗都冇電送

想問下要野點樣set先可以whatsapp顯示通知,但唔顯示內容文字?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家灰貓仔 於 2019-3-23 06:26 PM 發表

我登記咗都冇電送
登記唔到?定登記完唔送?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kcmx 於 2019-3-23 05:53 PM 發表

你係講緊新機搵唔到WhatsApp folder?
新裝WhatsApp 果下係未開folder,所以我每次換機都係成個WhatsApp folder由舊機抄過去,再喺新機打開WhatsApp 就會認到。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 k700 於 2019-3-23 01:41 PM 發表

去九龍塘, PROMO緊, 玩完游戲可以馬上登記攞差電, 要帶買機單.
CLUBS個登記係費架
原本登記咗去銅鑼灣攞尿袋,但未去都覺得今日會有勁多人攞buds同殼,所以轉軚去又一城,唔使排隊,淨係show機、單同第一封email就攞到,仲送多個買機果陣加5毫先有既S10購物袋。

如果部機未登記clubS就更加應該直接去又一城攞,唔使等足7日登記再收確認信。
我之前登記ironman殼就係等足7日之後先話登記唔成功,再登記就話已經無晒。

引用:
原帖由 ricky818 於 2019-3-23 06:57 PM 發表

原本登記咗去銅鑼灣攞尿袋,但未去都覺得今日會有勁多人攞buds同殼,所以轉軚去又一城,唔使排隊,淨係show機、單同第一封email就攞到,仲送多個買機果陣加5毫先有既S10購物袋。

如果部機未登記clubS就更加應該直接去又一城攞,唔使等足7日登記再收確認信。
我之前登記ironman殼就係等足7日之後先話登記唔成功,再登記就話已經無晒。 ...
今日cwb 出奇地少人

而且今次登記尿袋email係即刻收到, 好多人都係即場d 職員先登記即拎走

回覆 引用 TOP

用咗一個星期多啲,真係好唔錯,比蘋果真係自由好多

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。