• 瀏覽: 13,529
  • 回覆: 53
引用:
原帖由 yhakk 於 2019-12-13 09:05 PM 發表

其實U ultra 開始,以為過佢會好d.... ultra 開始幾部我覺得都唔錯
我有UU,芒色好差!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
係咪會重整旗鼓,捲土重來?唔好放棄呀!
其實手機命名唔好太複雜就ok啦!

今時今日,乜都係二手,樓又係二手,車又係二手,手錶又係二手,手機又係二手,手袋又係二手,女朋友又係二手,老婆又係二手.....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kpleung 於 2019-10-4 12:59 PM 發表

用過好多手機之後,始終都係htc相機表現最好,顏色最準,有立體感,冇華x偏白,s同a牌偏紅
可惜😔
我部uu影遠景

回覆 引用 TOP

曾經用過m7 m8
個芒真係好正架 有得同iphone比

flagship m8之後幾年啲質素好一般
王雪紅仲要玩機海戰術打巿場佔有率
推flagship 同時又推一堆中階機
其他an 對手廠商係設計同技術上都有突破

果期htc flagship 銷量低迷到唔敢睇

希望htc死唔去啦

引用:
原帖由 pkapple 於 2020-4-25 09:14 PM 發表

曾經用過m7 m8

希望htc死唔去啦 ...
H記管理層一日唔更替,前景衹有繼續暗淡!!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pkapple 於 2020-4-25 09:14 PM 發表

曾經用過m7 m8

希望htc死唔去啦 ...
copied from fb

王雪紅大膽西進,卻夢碎中國。

在台灣發跡,一度揚名美國的HTC手機,却因為祖國夢大膽西進,向中國表態:「HTC是中國人的品牌」,而且在2012台灣總統大選,用記者會力挺「九二共識」,踹民進黨小英一腳。

以為如此媚共即可在中國的手機事業宏圖大發,但不到幾年王雪紅的宏達電風光不再,HTC手機市佔率從11%掉到只剩1%,被小米、華為的正牌紅軍所打趴。她的威盛當時也媚共喊出「芯在中國」,而今安在?

HTC手機部門出售給Google後,她除了VR,還有TVBS。看前天TVBS公布一份民調,刻意拉高柯P眨低小英和賴神滿意度,顯示她仍醉心於中國夢,不認台灣─孕育她的母親。

王雪紅的作風與下場,值得西進企業者戒。

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-5-17 09:51 PM 發表

copied from fb

王雪紅大膽西進,卻夢碎中國。

在台灣發跡,一度揚名美國的HTC手機,却因為祖國夢大膽西進,向中國表態:「HTC是中國人的品牌」,而且在2012台灣總統大選,用記者會力挺「九二共識」,踹民進黨小英一腳。

以為如此媚共即可在中國的手機事業宏圖大發,但不到幾年王雪紅的宏達電風光不再,HTC手機市佔率從11%掉到只剩1%,被小米、華為的正牌紅軍所打趴。 ...
王雪紅戰略錯誤
大陸an機舊餅 本身都好多間手機廠瓜分  小米 華為 步步高
htc冇咩特別優勢既台灣brand入去想分一舊餅
想錯佢個心

回覆 引用 TOP

其實 HTC 仲有無出手機,死忠粉絲嘅我,用到u11 plus都頂唔順轉會。

回覆 引用 TOP

今年會出

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]