註冊 登入

終於續咗中移動大灣區plan

引用:
原帖由 酒店紅色羊 於 2019-5-15 11:34 PM 發表

一般搵他哋無用,要等他自動自覺打電話俾你就ok,我從來無穩過他哋,打電話俾他哋去查應該無效,他哋話係邀請制度,同馬會一樣會員卡你買馬一個月過萬都有可能唔俾你,睇他哋有無咁機會俾你,如果有肯定會自覺聯系你咯 ...
多谢C兄解答,唯有等下先。

精選樓盤
引用:
原帖由 bennyka 於 2019-5-11 01:20 AM 發表

188元包20G中港澳4.5G,之後限速無限數據,
另外包大陸電話號碼
我都續左類似的。。但我冇包到大陸 no....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 甩轆 於 2019-5-16 06:04 AM 發表

多谢C兄解答,唯有等下先。
我幾肯定你唔會收到, 可以唔駛等. 你冇收到信息就係冇, 新客亦唔會有. 中移只係邀請特選客戶, 特選客戶係用緊取消左舊plan, 低價plan, 低用量既多年用家. 你用緊大灣區本身就係新plan. 我係用緊中港12gb 舊plan, 我收到短信30gb 中港 $268.  但我打上去傾(因中移取消左我個plan某個服務), 我話我唔駛30gb中港咁多, 佢肯俾我$188 20gb中港.

引用:
原帖由 imstranger 於 2019-5-17 12:23 PM 發表

我幾肯定你唔會收到, 可以唔駛等. 你冇收到信息就係冇, 新客亦唔會有. 中移只係邀請特選客戶, 特選客戶係用緊取消左舊plan, 低價plan, 低用量既多年用家. 你用緊大灣區本身就係新plan. 我係用緊中港12gb 舊plan, 我收到短信30gb 中港 $268.  但我打上去傾(因中移取消左我個plan某個服務), 我話我唔駛30gb中港咁多, 佢肯俾我$188 20gb中港. ...
我本身用138蚊6G(4.5G),另外大陸號碼18蚊,共交156蚊

「重要的是如何生存,而非如何死亡。」—英國文學家  約翰生
引用:
原帖由 bennyka 於 2019-5-17 01:47 PM 發表

我本身用138蚊6G(4.5G),另外大陸號碼18蚊,共交156蚊
你之前就是低用量低價plan. 而我係4g pro plan 6+6gb $248+18大陸號+40(中港第2張sim) = 324/月. 4g pro plan已經冇左, 俾大灣區plan取代.

回覆 引用 TOP

今日都有信息升左做大灣區plan- 本身係家庭plan(3年前25GB 6卡本地plan only), 之後續約送多15GB - (total: 40GB本地), 點知今日話送多10GB本地(Total: 50GB + 5Gb大灣區所有卡共享). 真係算對我晤錯

信息如下:

中國移動香港「月費服務優化通知」:為答謝閣下的支持,由即日起,閣下的全速本地共享數據用量已由原有的40GB提升至50GB。此外,我們即時為您增加大灣區(中國內地及澳門)共享漫遊數據用量至每月5GB,更可供主副卡共享。主卡客戶可透過 CMHK網頁或 MyLink App將額外送贈的共享數據量分配至其他成員卡。無需申請。現有月費、每月通話用量、合約條款、合約期及自動續約安排(如適用)等一切維持不變。查詢29458881

PS:我total:689 每月(內有大陸電話號碼, 一卡多號, 接駁鈴聲)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 甩轆 於 2019-5-14 09:52 PM 發表

我用左中移6年,E十用6G大湾区plan,9月合约到期呀。C hing,我5知自已係5係特選客户,系5系要揾佢地CS,定系佢地會send 短信比我呢。多谢C hing 回覆。
我十月到期都收到電話同短訊,我冇續。仲有咁耐

回覆 引用 TOP

52 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。