• 瀏覽: 10,636
  • 回覆: 41
引用:
原帖由 lis626 於 2019-9-15 09:33 PM 發表

我由 NOTE 1 用到NOTE 10 都冇出現過問題
我都係。用咗好多部都無事。不嬲電子野都有d撞手神架啦。

熱賣及精選
引用:
原帖由 hhhhkkkk1 於 2020-5-23 12:25 PM 發表

我都係。用咗好多部都無事。不嬲電子野都有d撞手神架啦。
請問師兄你有冇攞去整?

回覆 引用 TOP

我用過三四部都冇問題
S8 S9 Note都有但又吾你個部甘嚴重

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床下進擊的香蕉 於 2020-5-20 09:47 PM 發表

多唔多人有呢個問題,我可以話你知非常多,我去過消委會投訴都無用

Samsung Note9 面板掛了
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=568&t=5999087

Note9 低電壓發熱螢幕變黃
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=568&t=6066746

Note 9 ...
咁L煩就唔好用三星喇,又唔係得佢揀。

引用:
原帖由 tltong 於 2020-5-24 12:00 AM 發表

咁L煩就唔好用三星喇,又唔係得佢揀。
所以我下一部電話一定唔會繼續用三星,太令人失望,撇除Mon既問題,的確好機一部,我用左2年到依家都好似新既一樣,唔lag,好順。但Mon既QC真係垃圾到無人有

回覆 引用 TOP

垃圾三星機,我用咗成6,7千買部 note 9用咗一年多一個月就壞 mon,決定以後唔再買三星....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 床下進擊的香蕉 於 2020-5-20 07:18 PM 發表

我仲用緊,開左always on display吊住條命,開左佢,要揀長時間開啟呢個功能,然後熄屏,等到aod個時間彈出黎再著返Mon就正常顯示返,但用呢個方法有時會中bug快速耗電,所以我每次開完aod著Mon就要熄返個AOD,每次著Mon都重複呢個步驟 ...
請問其他師兄如有屏幕變綠問題,除了這師兄提供的開Always On Display方法,還有甚麼解決妙法?

一年就一定換新, 所以答唔到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 north 於 2020-5-25 04:04 PM 發表

請問其他師兄如有屏幕變綠問題,除了這師兄提供的開Always On Display方法,還有甚麼解決妙法?
如果AOD都幫你唔到既話得返去維修呢個選擇,但唔擔保整好之後會唔會再出現問題,因為之前我有部A7 2016閃屏,整好無耐之後又再閃多次屏

回覆 引用 TOP

s note代代買 仲會買d中階機 咁我真係好好彩無你依d問題

回覆 引用 TOP

三星屏幕第一

回覆 引用 TOP

我都有綠mon 問題,用緊oled saver 頂住

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]