• 瀏覽: 6,888
  • 回覆: 58
  • 追帖: 5
師兄如果我有錯請指點。🙏

好似V30 Pro 8+128 比 Mate 30 只係平左 $100 人仔。

如果相差只係 $100 ,會唔會應該揀 Mate 30 呢?起碼影相畫質比較好。

熱賣及精選
引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-15 16:50 發表

講聲先,我是set左4g接收,所以唔太覺
系大陆用4G卡(4G套餐),接收5G信号网速会快10倍,计费都系4G计费,不过就唔知系未运营商有意为之。

哪有什么岁月静好,只不过是有人在替你负重前行。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 starstar21star 於 2020-1-17 07:15 AM 發表

好似V30 Pro 8+128 比 Mate 30 只係平左 $100 人仔。

如果相差只係 $100 ,會唔會應該揀 Mate 30 呢?起碼影相畫質比較好。
V30 Pro影相拍片畫質好過Mate30

回覆 引用 TOP

請问怎安裝google

引用:
原帖由 路人四 於 2020-1-16 04:46 AM 發表

請問V30pro有沒有双撃截圖及電話錄音?
有電話錄音,同類似小米三劃截圖

引用:
原帖由 路人四 於 2020-1-18 10:10 AM 發表

請问怎安裝google
上YouTube都大把人教

引用:
原帖由 starstar21star 於 2020-1-17 07:15 AM 發表

首先差一百蚊人仔,你所指mate 30(4g版)。
你指要影相好,不如話你自己要預算幾多?
始終mate 30 同pro相比,相機性能閹割左。呢點你要留意

回覆 引用 TOP

今天在深圳买了V30Pro5G版,8+128, 3520元

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-18 01:44 PM 發表

有電話錄音,同類似小米三劃截圖
謝謝回答

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-18 01:45 PM 發表

上YouTube都大把人教
請問是否同mate30pro一樣裝?好像好複習,有沒有簡單方法安裝

引用:
原帖由 路人四 於 2020-1-18 08:59 PM 發表

請問是否同mate30pro一樣裝?好像好複習,有沒有簡單方法安裝
一樣咁裝不過我直接用usb手指方法搞就算

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-19 02:17 AM 發表

一樣咁裝不過我直接用usb手指方法搞就算
謝謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 麥丁丁 於 2020-1-14 10:13 PM 發表

本身用緊國行Mate 30 Pro(4g)版 。不過睇見何sir youtube開箱, 見到部V30 pro有一定能耐。個價又貼地唔少,個色算特別,結果trade左佢換佢返黎用下.

自己索性是京東買一部落嚟(再加上兩百人仔優惠劵) 3699人仔 8+128版本! 根本無須係香港食炒價!當然呢部機裝Google play是無乜難度。
https://upload.cc/i1/2020/01/ ...
我都想買 但無左GMS會 裝app會唔會好煩

回覆 引用 TOP

樓主,想問下,部機可唔可以用hdmi線連電視?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]