• 瀏覽: 3,404
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
熱賣及精選
好方法!不過....
如果除咗口罩,會唔會解唔到鎖

引用:
原帖由 Chris.yukman 於 2020-2-13 09:05 PM 發表

好方法!不過....
如果除咗口罩,會唔會解唔到鎖
會,口罩轉款都唔work.

回覆 引用 TOP

戴口罩解鎖有點不科學啊,是不是說明這種解鎖不安全啊

回覆 引用 TOP

會唔會容易被他人戴同款口罩解鎖?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mmmjerry 於 2020-2-13 01:21 PM 發表

有無人用呢個方法

https://youtu.be/PqIhvxBT7Og
我實戰ok。iphone 容許你有alternative face id,即是正常樣之外加一個戴口罩的  

setup 的時候如果戴好口罩iphone 會話你有嘢擋住塊面。但你只要稍微露出個鼻就過到骨。

到解鎖時,戴口罩就算覆蓋埋個鼻都解鎖到,其實係系統 tolerence level 以內的差異  

PS 並非100% 解到。成功率大概 60%。未搞之前戴口罩0% 機會解鎖

理財投資 · 政經時事 · 個人感想

我的寫作空間

http://www.weshare.hk/mimang

回覆 引用 TOP

可以用番密碼

回覆 引用 TOP

我部11 pro max忽然這幾天自動認的出戴了口罩的我,Face ID個AI真心覺得勁

試過,堅 WORK!!!  之後再設定多個 冇口罩既FACE ID ,咁就點都可以解鎖了。很方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 finacc 於 2020-2-16 10:25 AM 發表

我部11 pro max忽然這幾天自動認的出戴了口罩的我,Face ID個AI真心覺得勁
用X…情況同你一樣

引用:
原帖由 han215 於 2020-2-17 12:41 PM 發表

用X…情況同你一樣
我嗰部認唔到

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 finacc 於 2020-2-16 10:25 AM 發表

突然帶口罩都認得出係化學,唔係AI, 唔好搞錯。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]