• 瀏覽: 2,880
  • 回覆: 24
引用:
原帖由 韓風粗俗的主題 於 2020-3-27 09:59 PM 發表

4G夠用有凸 不過電訊商點都會逼你轉5G plan 但係5G機佢逼唔到我轉
個台點迫你轉5G?
減價?台費5G 平過4G?

熱賣及精選
引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-3-28 09:02 AM 發表

個台點迫你轉5G?
減價?台費5G 平過4G?
我都諗唔明點迫
份4G約下年年尾先到期, 佢肯免費upgrade我都要考慮,
都唔知5G接收穩唔穩定~

引用:
原帖由 phqm 於 2020-3-28 01:30 PM 發表

我都諗唔明點迫
份4G約下年年尾先到期, 佢肯免費upgrade我都要考慮,
都唔知5G接收穩唔穩定~
請放心,初初2,3 年係一定唔會穩定

就好似當年3G上4G咁,4G 成日load 空氣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-3-24 11:18 PM 發表

我想問現時有咩 application 要用5G?
淨係「快」?
有咩要快?

打機?有咩 game 用到5G?
睇youtube? 1080P 片 4G都夠睇,仲有 iPhone 睇 youtube 因為 codes 問題,都宜家都係唔會睇到 4K 片。

工作用?wtsapp, word, excel, pdf ,或者有咩 file size 好大,要快速 transfer 比人?

bt?  ...
正如早年我有個朋友 , 去黃金砌機梗係要裝i7 gtx1080TI , 我問佢乜你仲有打機咩 , 佢答我只係上下網同睇下片 , 家陣D人錢多 要送D比人用都無計 , 跟本5G係比商業用 , 民用4G已經夠有

唔用唔知快,用完返唔到轉頭,用開4.5G你會選擇去用3G?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大口仔XD板 於 2020-3-28 09:13 PM 發表

正如早年我有個朋友 , 去黃金砌機梗係要裝i7 gtx1080TI , 我問佢乜你仲有打機咩 , 佢答我只係上下網同睇下片 , 家陣D人錢多 要送D比人用都無計 , 跟本5G係比商業用 , 民用4G已經夠有 ...
X2 完全講出我既心聲👍

回覆 引用 TOP

本身夠用就得,除非全世界都要轉5G先可以出街上到網,否則會繼續用返而家個 plan,二來仲有二年合約

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2020-3-24 11:18 PM 發表

我想問現時有咩 application 要用5G?
淨係「快」?
有咩要快?

打機?有咩 game 用到5G?
睇youtube? 1080P 片 4G都夠睇,仲有 iPhone 睇 youtube 因為 codes 問題,都宜家都係唔會睇到 4K 片。

工作用?wtsapp, word, excel, pdf ,或者有咩 file size 好大,要快速 transfer 比人?

bt?  ...
當年出4G時
啲人都問過

回覆 引用 TOP

睇定啲先,初時PLAN貴及自己應未需要住

回覆 引用 TOP

舊的會慢慢被時代巨輪淘汰
躲不過,亦急唔黎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]