• 瀏覽: 1,452
  • 回覆: 13
請問紅米 NOTE 9PRO、NOTE 9S、NOTE 8PRO 嘅配置係咪差不多?

只是細路用,聽吓歌、睇吓片及打賽車及食雞啲普通手遊,邊部合用呢?

另見水貨話係國際版GOOGLE,係咪同香港行貨一樣,只是沒有香港保養?

多謝指教!

附件

5-21-2020 9-13-27 AM.png(167.26 KB)

2020-5-21 09:19 AM

5-21-2020 9-13-27 AM.png

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
熱賣及精選
引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-5-21 09:19 AM 發表

請問紅米 NOTE 9PRO、NOTE 9S、NOTE 8PRO 嘅配置係咪差不多?

只是細細路用,聽吓歌、睇吓片及打賽車及食雞啲普通手遊,邊部合用呢?

另見水貨話係國際版GOOGLE,係咪同香港行貨一樣,只是沒有香港保養?

多謝指教! ...
我外傭姐姐剛入咗 Note 8 pro,1500 元,佢好滿意,話玩遊戲夠快又唔熱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-5-21 09:19 AM 發表

只是細路用,聽吓歌、睇吓片及打賽車及食雞啲普通手遊,邊部合用呢?

多謝指教! ...
不用諗水
直接買行NOTE 9PRO

引用:
原帖由 cindykwong 於 2020-5-22 11:25 AM 發表

不用諗水
直接買行NOTE 9PRO
YES ---> 不用諗水
YES---> 直接買行

No ---> NOTE 9PRO ( 玻璃, 實跌爛機"背" )

回覆 引用 TOP

其實是旦一部啦, 無乜分別

回覆 引用 TOP

Note 8 pro 中移動網上價。做緊1399 性價比最高。但聯發CPU。

引用:
原帖由 大隻仔仔 於 2020-5-23 14:19 發表

Note 8 pro 中移動網上價。做緊1399 性價比最高。但聯發CPU。
而家發哥soc唔再係缺點

認真,三部我都唔會揀,因為太大部
大人用都太大,我唔知你細佬幾歲
但note9pro真係太大太重

比我我會揀紅米note7pro/紅米8

回覆 引用 TOP

Note8pro
外觀尺寸
高度:161.35mm
寬度:76.4mm
厚度:8.79mm
重量:199.8g

Note9pro/9s
外形尺寸
身高:165.75毫米
寬度:76.68毫米
厚度:8.8毫米
重量:209克

Note7pro
Dimensions
Height: 159.21mm
Width: 75.21mm
Thickness: 8.1mm
Weight: 186g

回覆 引用 TOP

Note9pro真係太重太鈍
買返來唔夠一日我就賣左

帶埋套感覺仲差
但唔帶個鏡頭咁突,一定會撞到崩曬

唔係黑佢,完全是傻大粗的款

附件

IMG-20200524-WA0000.jpg(108.12 KB)

2020-5-24 07:55 AM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大隻仔仔 於 2020-5-23 02:19 PM 發表

粒 CPU 不會差過 驍龍處理器,打機好順,而且很省電。

回覆 引用 TOP

引用:

多謝指教! ...
水貨唔使諗 通訊apps有delay問題

引用:
原帖由 fxxkingu 於 2020-5-25 04:32 發表

水貨唔使諗 通訊apps有delay問題
唔會囉,用過幾部大陸版紅米,無問題

回覆 引用 TOP

多謝各版友回覆及意見。

前日帶小兒去小米店親身試機 (Note 8Pro / Note 9Pro 兩型號),因小兒都鍾意行山時四圍影吓相,最後佢選擇咗 9。店員聲稱9用三叔鏡頭,8係用普通國產鏡頭,所以選擇了9。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

影相質素3部差不多,定邊部好d!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #redmi #紅米
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]