• 瀏覽: 5,650
  • 回覆: 24
引用:
原帖由 james@zeta 於 2020-6-23 06:54 PM 發表

FS7/FX9 哩啲視頻,"手"機版唔適合討論……
🤭

不過U先生講得啱嘅,X1II冇RAW Video,後制能力限制好多。
FS 7 個MXF其實係改變版Mpeg 2
有幾差我當然知道!
唔攪任何野冇事一放大起格仔
所以最低消費 咪一定要拍4K
Downsize 去HD冇事
你試吓Sony啲攝影機File放大20%睇吓先
我日日對住哩啲File點會晤知
現在FX攝影機連電視代都唔用 Sony

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 強國人民 於 2020-6-23 06:28 PM 發表

其實呢個post我都唔係太想回
不過見到好多人講"專業"兩個字…
以下呢部唔知咩泥
可能係怪物
定係遲D有人拎住部X1 ii泥拍戲掛
https://pro.sony/s3/2017/08/20115851/fs7ii_netflix_logo_01.png ...
我自己玩都用部6K Camera 喇

我自己玩搵食都唔會用Sony A7 同 FS7
我部起碼係10Bit以上Pro Res !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 強國人民 於 2020-6-23 06:28 PM 發表

其實呢個post我都唔係太想回
不過見到好多人講"專業"兩個字…
以下呢部唔知咩泥
可能係怪物
定係遲D有人拎住部X1 ii泥拍戲掛
https://pro.sony/s3/2017/08/20115851/fs7ii_netflix_logo_01.png ...
佢哋真係廢噏到No 1
拍兩粒鐘用20%電?
Cinema Pro拍片三個鏡頭
係定焦距冇Zoom叫好出色?
三個鏡拍片出嚟色溫又大差別!
仲有條所謂低級攝影師話File 好好grading
佢老尾佢係戶外 File.又冇抄去電腦
grade佢條毛
收$做宣傳都搵件好小小!

引用:
原帖由 Moviola 於 2020-6-24 01:14 AM 發表

佢哋真係廢噏到No 1
拍兩粒鐘用20%電?
Cinema Pro拍片三個鏡頭
係定焦距冇Zoom叫好出色?
三個鏡拍片出嚟色溫又大差別!
仲有條所謂低級攝影師話File 好好grading
佢老尾佢係戶外 File.又冇抄去電腦
grade佢條毛
收$做宣傳都搵件好小小! ...
其實有睇開RAY MA都知佢部部都話好架啦,唔係話佢有問題,人地搵食既在商言商好正常.有問題既係有班人當左做真理係到圍爐,笑下就算了

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-6-24 10:02 AM 發表

其實有睇開RAY MA都知佢部部都話好架啦,唔係話佢有問題,人地搵食既在商言商好正常.有問題既係有班人當左做真理係到圍爐,笑下就算了
搵食啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 七個進擊的妹頭 於 2020-6-24 10:02 AM 發表

初初叫好小小
之後咪收$

回覆 引用 TOP

呢位 KOL 得啖笑

回覆 引用 TOP

強烈建議香港政府:
delete from 公屋輪侯表 where 香港身份証號碼 in
(select 香港身份証號碼 from 薪俸稅人士
  where 年收入/12 >= (select 個人申請收入 from 公屋申請資格));
同NOTE20 ULTRA差得遠

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]