• 瀏覽: 2,283
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 mamala70 於 2020-7-1 08:18 AM 發表

蘋果產品就算即時開盒試,壞都冇得換。
呢個條款巳實行好多年,你第一次用蘋果產品?
唔關店舖售貨員態度問題。
如果你係apple shop買,有壞可即時換。 ...
又不是完全冇得換;5月份在Smartone沙田門市攞從Smartone網站買的iphone SE, 攞貨時會開盒畀我檢查機身的狀況及基本功能(如打電話等),店員聲稱如有問題可即時換過一部,但離店後如有問題,就要攞去蘋果店度搞。

熱賣及精選
最後部機冇問題,所以換機的情況也未有發生過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peterwwpoon 於 2020-7-2 02:45 PM 發表

又不是完全冇得換;5月份在Smartone沙田門市攞從Smartone網站買的iphone SE, 攞貨時會開盒畀我檢查機身的狀況及基本功能(如打電話等),店員聲稱如有問題可即時換過一部,但離店後如有問題,就要攞去蘋果店度搞。 ...
真心唔明有咩好試

現場試得幾多

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-2 03:17 PM 發表

真心唔明有咩好試

現場試得幾多
相信在蘋果店買,都是現場試才同你即換,否則再回頭,同其他地方買的行貨處理方式應是一樣。

引用:
原帖由 peterwwpoon 於 2020-7-2 04:37 PM 發表

相信在蘋果店買,都是現場試才同你即換,否則再回頭,同其他地方買的行貨處理方式應是一樣。
我唔會即場開盒睇

買嗰少少野點解要咁緊張

熄燈,鎖門,爆大鑊
引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2020-7-2 04:41 PM 發表

我唔會即場開盒睇

買嗰少少野點解要咁緊張
當然;唔嫌麻煩,回頭處理還有保養服務。

引用:
原帖由 peterwwpoon 於 2020-7-2 04:46 PM 發表

當然;唔嫌麻煩,回頭處理還有保養服務。
印象中未試過買完返屋企用發現壞

熄燈,鎖門,爆大鑊

回覆 引用 TOP

無人叫你買

在香港

十個記者九隻畜牲,剩番一隻狗娘生
十個大學生,九個係監躉,剩番一個仲審緊

回覆 引用 TOP

蘋果的產品線,您將習慣於購買更多產品

回覆 引用 TOP

就算向apple store 門巿買,你唔即埸開盒驗,一出左門口都唔會有得換!

不嬲向reseller 買都無得換

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]