• 瀏覽: 39,310
  • 回覆: 192
坐巴士冇乜野, 地鐵有時要do 兩次

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 victor01 於 2020-8-1 05:02 PM 發表

如果你喺駕駛者, 你會知道applepay 八達通幾有用!
問題係:個分別係邊?

正常使用中,apple watch 同iphone都有加,可能係你自己setting問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 winglaw99 於 2020-8-2 09:40 AM 發表

問題係:個分別係邊?
之前已經講咗!
用applepay 泊時租停車場, 你可以在wallet 隨時check 入閘時間, 計啱數, 可以慳返一小時鐘錢, 小數怕長計! 用實體卡就靠記憶, 估估吓!

話iphone用八達通多餘既人,相信覺得微信支付同alipay都一樣好多餘,內地又係拎個電話出黎搭地鐵,一樣好易跌手機落地,仲要開個app先得,比iphone更多餘

回覆 引用 TOP

係人嘅問題,我第一日用到依家完全冇事

韓狗真係好L*&, 韓狗死全家( ̄ε( ̄#)
RIP七頭(精神病患)https://imgur.com/8B7BhAa

回覆 引用 TOP

開虛擬卡都要比按金都有啲搵笨
美其名為預備負錢時用
但唔夠錢時嘟唔到咪得
好明顯係cap水之舉

引用:
原帖由 jeffreywong1983 於 2020-8-2 12:24 PM 發表

開虛擬卡都要比按金都有啲搵笨
美其名為預備負錢時用
但唔夠錢時嘟唔到咪得
好明顯係cap水之舉
其實呢,你係咪唔知你出張實體八達通一樣都要按金?
另外,你又係咪唔知,係個app篤兩下就可以退按金…

引用:
原帖由 ovshk 於 2020-8-2 02:31 PM 發表

其實呢,你係咪唔知你出張實體八達通一樣都要按金?
另外,你又係咪唔知,係個app篤兩下就可以退按金…
實體咭要按金合理,有hardware成本
日本suica實體咭都要按金,但虛擬卡就唔洗

引用:
原帖由 jeffreywong1983 於 2020-8-2 03:36 PM 發表

實體咭要按金合理,有hardware成本
日本suica實體咭都要按金,但虛擬卡就唔洗
hardware成本要50蚊?咪玩啦…你可以全退拎返,正如iphone八達通亦霍以全退按金
接受既咪用,唔接受既咪唔用囉,你有得揀既喎…
三星都一樣要按金
呢個個地鐵既政策,你可以鬧地鐵公司

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 victor01 於 2020-8-2 10:13 AM 發表

之前已經講咗!
用applepay 泊時租停車場, 你可以在wallet 隨時check 入閘時間, 計啱數, 可以慳返一小時鐘錢, 小數怕長計! 用實體卡就靠記憶, 估估吓! ...
就係咁大把……

引用:
原帖由 winglaw99 於 2020-8-2 05:53 PM 發表

就係咁大把……
唔鐘意咪唔好用囉,又冇人搵支槍迫你!  我西瓜咭都係用applepay.

回覆 引用 TOP

好彩仲用緊卡

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]